Home » Telefonie » Vraag & Antwoord » Veranderen van GSM-operator

Veranderen van GSM-operator


Veranderen van GSM-abonnement. Hoe gaat het in zijn werk?

Tegenwoordig is veranderen van GSM-operator heel erg eenvoudig geworden. Alles is online aan te vragen, de sim-kaarten en toegangscodes worden u allemaal gratis via de post geleverd binnen 24h. U kan bovendien altijd uw huidige gsm-nummer gratis behouden.

U laat altijd uw oude SIM-kaart in uw toestel steken, tot op het moment dat u een SMS van uw nieuwe provider ontvangt, of dat het signaal van uw huidige provider wegvalt. Dan pas vervangt u de oude simkaart door de nieuwe die u thuis is toegestuurd. Op uw scherm verschijnt de naam van uw nieuwe provider. Proficiat ! Uw overstap is gerealiseerd en u kan beginnen bellen aan het door u gekozen goedkoper tarief.

Zoals steeds kan u ook altijd bij onze eigen klantendienst terecht met al uw vragen. Onze medewerkers zijn ervaren, vriendelijk en behulpzaam.

Hieronder beschrijven we in alle detail de procedure voor de verschillende situaties.

 1. Tarief-wissel bij dezelfde operator
 2. Ander gsm-abonnement bij een andere operator
 3. Nieuw gsm-abonnement afsluiten
 4. Omwisselen van een prepaid kaart naar een gsm-abonnement of andere prepaid-kaartU wenst louter een tarief-wissel. U wilt bij uw bestaande operator een nieuw contract afsluiten.

Als u louter van tarief wenst te veranderen, maar bij dezelfde operator blijft, dan is het het eenvoudigst. Dan kan u gewoonweg contact opnemen met de klantendienst van uw huidige operator, en die voeren de tariefwijziging telefonisch uit. U ontvangt niet eens een nieuwe SIM-kaart of iets dergelijks.
U wenst over te stappen van operator A naar operator B

Tegenwoordig is veranderen van GSM-operator heel erg eenvoudig geworden.

 1. U vult online uw aanvraag in via een beveiligd bestelformulier
 2. U behoudt gratis uw huidige telefoonnummer (indien gewenst). Gratis nummerbehoud!
 3. U ontvangt uw nieuwe SIM-kaart gratis met de post, voorzien van pin en puk-codes. Verzending gebeurt meestal binnen de 24h
 4. Uw abonnement wordt binnen de 24h geactiveerd. U ontvangt na activatie een laatste SMS op uw oude SIM-kaart. Vanaf dan dient u uw nieuwe SIM-kaart te gebruiken.
 5. U behoudt het recht op 7 dagen bedenktijd (ook bij een online bestelling)
Wanneer overstappen? Vanaf nu kan u overstappen wanneer u wil. Dankzij de nieuwe telecom wet moet u geen verbrekingsvergoeding meer betalen. Alleen wie zijn contract opzegt in de eerste zes maanden van de looptijd, moet nog een vergoeding betalen. Maar ook hier is er een beperking: enkel de prijs van het abonnement van die (maximaal) eerste zes maanden.

Heeft u een abonnement waar een GSM toestel inbegrepen zit? Dan kan u het abonnement wel kosteloos opzeggen na 6 maanden, maar de provider in kwestie zal u wel de restwaarde van het toestel aanrekenen. De restwaarde van het toestel moet vermeld zijn in een terugbetalingstabel in de bijlage bij het contract. In die tabel moet de restwaarde van het toestel per maand van de duur van het contract van bepaalde duur worden weergegeven. Elke maand moet eenzelfde bedrag afgaan van de restwaarde van het toestel. Maar om zeker te zijn kan u best contact opnemen met uw huidige operator. U wenst een nieuw of extra gsm-abonnement

U kan zonder problemen een nieuw of bijkomend gsm-abonnement afsluiten.

 1. U vult online uw aanvraag in via een beveiligd bestelformulier
 2. U ontvangt uw nieuwe SIM-kaart gratis met de post, voorzien van pin en puk-codes. Verzending gebeurt meestal binnen de 24h
 3. Uw abonnement wordt binnen de 24h geactiveerd
 4. U behoudt het recht op 7 dagen bedenktijd (ook bij een online bestelling)U heeft nu een prepaid kaart, en wenst over te gaan op een gsm-abonnement

Prepaid- of herlaadkaarten kan u heel eenvoudig om laten zetten in een gsm-abonnement bij uw huidige of een andere operator.

Volg hiervoor de procedure bij een operator switch.

Let op: zorg ervoor dat u eerst uw beltegoed opbelt vooraleer een wissel aan te vragen. Eenmaal uw huidig nummer is omgezet, kan u niet meer bellen met het prepaid tegoed.U ziet, een nieuwe gsm tarief kiezen is makkelijk, snel en u stapt gratis over!

Dat is alles. Geen ingewikkelde procedures of handelingen.


Meer FAQs