Proximus -

Proximus

Proximus in het kort
  • Met haar 4G-netwerk ben je overal bereikbaar, ook in tunnels, metro’s en de trein.
  • Gsm gestolen, verloren of stuk? Er ligt al een vervangtoestel klaar.
  • In een Proximus-abonnement zit Netflix inbegrepen.
  • De Happy House-technieker komt gratis langs om je internet- en televisieverbinding te optimaliseren.
  • Je hebt een telefoonverbinding nodig om voor Proximus te kunnen kiezen.
  • Overal in België beschikbaar.

Wat je moet weten over Proximus

De beste netwerkkwaliteit en een uitgebreide gsm-dekking in België.

Dankzij Belgacom Groep was Proximus het allereerste mobiele netwerk in België én de eerste provider die ons land zegende met razendsnel 4G-internet. Daardoor is Proximus nog steeds de grootste telecomleverancier in ons land.

Vandaag verzamelt Proximus de hele telecom-mikmak van internet en vaste telefonie tot digitale televisie in één Tuttimus-pack.

Mag het allemaal wat minder zijn? Dan is er ook Scarlet, het zusje van Proximus.

Vergelijk alle Proximus producten

Meer informatie over Proximus

Waarom kiezen voor Proximus

Proximus
Proximus is één van de grootste telecommunicatie aanbieders in België. Proximus komt voort uit Belgacom Mobile. Tot het jaar 2006 was Proximus slechts een filiaal en tot 2014 de naam voor de mobiele producten. Sinds 2015 is Proximus echter de naam voor het gehele bedrijf en daarmee is de naam Belgacom ook komen te vervallen. Proximus is verder onderdeel van de Proximus Group waar andere telecom aanbieders onder vallen zoals bijvoorbeeld Scarlet.

Geschiedenis Proximus
Proximus kent een lange geschiedenis die zelfs terug gaat naar het jaar 1930. In 1930 wordt de Regie voor Telegraaf en Telefoon opgericht (RTT). De RTT was destijds verantwoordelijk voor het samenbrengen van de Belgische bevolking en de huistelefoon. Ruim zestig jaar later in 1992 wordt de RTT vervangen door Belgacom, een autonoom Belgisch overheidsbedrijf. In 1994 lanceert Belgacom het mobiele netwerk Proximus. Deze wordt toevertrouwd aan hun filiaal Belgacom Mobile.

In 2012 is Proximus de eerste Belgische telecom aanbieder die de Belgische consument internettoegang verschaft middels GPRS. In 2005 is Proximus zelfs de eerste aanbieder die 3G-diensten aanbiedt aan het grote publiek. In 2012 lanceert Proximus het eerste 4G-netwerk van België. In 2015 besluiten de aandeelhouders de naam te veranderen van Belgacom naar Proximus. De naamswijziging werd 22 juni 2015 officieel van kracht. Dit is het Proximus wat de Belgische consument vandaag de dag kent.

Diensten Proximus
Proximus biedt diensten aan binnen de gehele scala van digitale tv, internet, mobiele telefonie en vaste telefonie. Zo is het mogelijk om mobiele abonnementen aan te schaffen via Proximus en/of mobiele toestellen te kopen. Ook heeft Proximus de dienst Proximus TV voor de consumenten die slechts televisie willen. De meest populaire producten zijn echter de zogenaamde packs die een bundel zijn van televisie, internet, mobiel en telefonie. De bekende packs van Telenet zijn de Tuttimus, Familus en de Minimus. Bij elke pack kan de consument zelf aangeven hoeveel data hij of zij wil en of men gebruik wil maken van extra diensten zoals zelfs Netflix. Proximus biedt hiermee net als andere telecom aanbieders een volledig aanbod voor consumenten die op zoek zijn naar televisie, internet en telefonie.

Wil je meer informatie over Proximus of de packs van Proximus, neem dan gerust contact met onze klantendienst of kijk op onze telecompagina om de diensten van Proximus te vergelijken met die van andere telecom aanbieders.

Proximus klantendienst

Telefoonnummer:

Klant worden: 011373800
Bestaande klanten: +32 (0)78 05 6000

Klantendienst adres:

Koning Albert II-Laan 27
1030 Brussel

Ontdek andere leveranciers

Telenet

Telenet

Scarlet

Scarlet

Voo

Voo

Orange

Orange

EDPnet

EDPnet

Mobile Vikings

Mobile Vikings

Base

Base