Home » Nieuws » Deutsche Bank pleit voor overdraagbaarheid rekeningnummer

Deutsche Bank pleit voor overdraagbaarheid rekeningnummer


Deutsche Bank vindt het gisteren gesloten akkoord over de bankverhuisdienst onvoldoende. Deze zou het meenemen van uw huidige bankrekeningnummer indien u overstapt naar een andere bank verder moeten vereenvoudigen.Bij de totstandkoming van het akkoord zijn een aantal zeer consumentvriendelijke voorstellen niet opgenomen, zo stelt Deutsche Bank.

"Al sinds 2003 pleit Deutsche Bank voor een oplossing die veel eenvoudiger, sneller en transparanter is dan de nieuwe gedragscode van Febelfin.", aldus Yves Delacollette, Voorzitter Directiecomité. Hij vervolgt: "In ons voorstel kunnen cliënten hun rekeningnummers vrij naar andere banken meenemen, naar analogie van de regeling in de telecomsector."

Hij reageert daarmee op het akkoord dat gisteren gezamelijk door Febelfin en de Federale Minister van Ondernemen en Vereenvoudigen werd aangekondigd. Deutsche Bank herhaalt haar eis voor rekeningnummeroverdraagbaarheid zoals deze ook bestaat in de telecomsector. De bank is er ook niet van overtuigd dat deze zoveelste goede intenties van de traditionele netwerkbanken ook in de praktijk zullen worden nageleefd omdat het slechts gaat over een gedragscode.

Delacollette: "Het akkoord wordt door de minister voorgesteld als een

Lees meer Nieuws