Zijn packs altijd goedkoper?

Gepost op 14/02/2019 door Katelijn Eelen
Zijn packs altijd goedkoper?

Regelmatig je facturen van internet, tv en bellen tegen het licht houden, en op basis van je verbruik vergelijken met het aanbod van andere providers, kan je heel wat geld besparen.

Je hebt nu misschien een pack met alles erop en eraan, maar zijn die packs altijd goedkoper?

Ontdek hier waarom providers serieuze kortingen kunnen geven bij packs en wanneer een alles-in-1-pakket goedkoper is, of net niet.

All-in-one

Packs waarin internet, tv en (mobiel) bellen gebundeld worden, kunnen serieuze kortingen of leuke extraatjes opleveren omdat je alle diensten bij één provider op één factuur afsluit. Aangezien alle diensten gebundeld worden geleverd vanuit een centrale plek, kunnen daarmee over de hele lijn kosten worden bespaard.

Daarnaast zien providers het als een blijk van waardering dat klanten ervoor kiezen om het gehele pakket bij hen af te nemen, en dat mag beloond worden.

Denk maar aan een aantrekkelijke instapkorting, korting op je mobiele abonnement of een exclusief zenderpakket.

Dit wil echter niet zeggen dat packs voor iedereen de meest voordelige optie zijn.

Als je frequent digitale tv, je vaste lijn, gsm en internet gebruikt, is er veel kans dat een alles-in-1-pakket voor jou het goedkoopst is. Maar zelfs dan doe je er goed aan om packs bij verschillende providers te vergelijken.

Staar je daarbij niet blind op hoge instapkortingen. Je vergelijkt het best de gemiddelde prijs die je per maand gaat betalen over een periode van een jaar.

Je échte verbruik

Heb je geen vaste lijn, loopt het abonnement van je gsm via het werk, of kijk je maar zelden tv op een traditionele manier?

Dan is een pack voor jou waarschijnlijk niet de goedkoopste optie.

In dat geval kan je het best het goedkoopste all-in-one-pakket vergelijken met een pack of abonnement waarin de diensten vervat zitten je effectief gebruikt.

Tv via internet

Kijk je steeds minder tv op de traditionele manier? Dan kan je overwegen om enkel een internetabonnement te nemen en je pack op te zeggen.

Zijn er bepaalde zenders die je toch graag wil blijven ontvangen? Er zijn heel wat alternatieven voor digitale tv bij Telenet of Proximus. Denk maar aan Stievie of Netflix.

Met Stievie kan je 18 zenders ontvangen voor 9,99 euro per maand, waaronder Eén, Canvas, VTM, Q2, VIER en VIJF. Er is ook een gratis aanbod met de Medialaan-zenders (onder andere VTM, Q2 en Vitaya).

Als je van plan bent op tv te kijken via internet, kies je wel best voor een internetabonnement zonder datalimiet. Online tv kijken zorgt voor een serieus dataverbruik, en de prijzen die je moet betalen als je over de datalimiet gaat, kunnen hoog oplopen.

Ook interessant: Streamen of tv-kijken?

Vergelijken en overstappen

Kort samengevat: welke optie het goedkoopste is, is afhankelijk van je eigen verbruik en voorkeuren. Vertrouw dus niet blind op packs met kortingen, maar vergelijk verschillende providers en pakketten, en stap over als je een goedkoper alternatief vindt.

Klaar om te vergelijken?


Gerelateerde artikels

Posted on 04/01/2024 by Charles
Maandelijkse afrekening voor je energie: hoe werkt het?

Met de maandelijkse afrekening betaal je gewoon wat je de afgelopen maand aan energie hebt gebruikt, volgens de actuele energieprijzen. Het is eigenlijk net als de rekening van je telefoonmaatschappij. Hiervoor heb je wel een digitale meter nodig.  Heb je er eentje? Dan gaan we hieronder in op waarom het handig is voor vaste, variabele, […]

Lees het artikel
In deze blog lees je alles over het vermijden van slapende energiecontracten, zoals het herkennen van een slapend energiecontract en overstappen naar een nieuw contract.
Posted on 18/01/2023 by Katelijn Eelen
Het capaciteitstarief: wat verandert er?

Vanaf 2023 vervangt in Vlaanderen het capaciteitstarief voor een deel de huidige netwerkkosten. Dat systeem zou goedkoper moeten zijn voor velen en ons netwerk minder belasten. De overheid wil steeds meer inzetten om elektriciteit fossiele brandstoffen te laten vervangen. Om het netwerk te vrijwaren, moeten we ons gebruik aanpassen. Het capaciteitstarief helpt om bewuster om […]

Lees het artikel