Kortingen, premies en promoties door energieleveranciers

Gepost op 29/07/2020 door Katelijn Eelen

Als je via onze online prijsvergelijker alle energieleveranciers in België vergelijkt, zal je zien dat je altijd wel recht hebt op speciale kortingen, welkomstpremies en promoties. Wat houden die kortingen in? Wij vertellen je hoe wij je de kortingen tonen waar je recht op hebt, en hoe de energieleveranciers de kortingen toekennen

 

Waarom geven leveranciers welkomstpremies en promoties?

Simpel, omdat ze zo veel mogelijk klanten willen lokken! 

Sinds 2012 is de verbrekingsvergoeding afgeschaft: energieleveranciers kunnen je dus niet langer een boete geven wanneer je voortijdig je contract opzegt. Aangezien consumenten nu kunnen overstappen wanneer ze maar willen, proberen de leveranciers hen te overtuigen door stevige welkomstkortingen aan te bieden. 

Let op! 

Zo’n welkomstpremie is maar beperkt geldig

Net daarom is het zo verstandig om aan prijsvergelijking te doen: je schakelt eenvoudig terug over wanneer je korting gaat vervallen. Als je dat niet doen zal je leverancier je huidig contract stilzwijgend verlengen

Wanneer je bij ons vergelijkt, verrekenen wij de korting meteen met je maandelijks voorschotbedrag, zo kan je in één oogopslag zien hoeveel je per maand zal besparen.

Sommige leveranciers kiezen er meestal voor om de welkomstpremie pas bij je eindfactuur toe te kennen. Je hebt dus nog altijd recht op de korting, je krijgt ze gewoon later. Ze doen dit om je er toch nog toe te bewegen om je contract ‘uit te doen’.

Daarom krijg je bij een driejarig contract ook een grotere korting dan bij een éénjarig contract.

Wij kunnen je haarfijn vertellen op welke manier de leverancier de korting toekent. Zo kunnen wij je ook laten weten wanneer het perfecte moment is om over te schakelen! 

Zodra er weer een nieuwe korting aankomt, zorgen wij dat je daar van kan genieten. 

 

Zijn er nog andere promoties waar ik recht op heb? 

Soms heb je recht op een korting als je via domiciliëring betaalt: dat kan oplopen tot zo’n 10 euro of meer. 

Waarom de leverancier dit doet? Het bespaart hem een hoop extra administratie: hij hoeft je namelijk  geen facturen of herinneringen te sturen.

Het is mogelijk dat je een korting in kWh krijgt: gebaseerd op je verbruik is zal je dan als welkomstpremie een bepaald aantal kilowattuur gratis krijgen. 

Er zijn ook nog kortingen in natura: denk bijvoorbeeld aan een gratis slimme energiemeter of een ander geschenk.  

 

Waarom zou ik niet gewoon via de website van de leverancier een contract afsluiten?

De leveranciers zelf zullen op hun eigen websites nooit dezelfde tarieven en promoties aanbieden als bij ons. Waarom niet?

Omdat ze op hun eigen website geen concurrentie hebben! 

Je kunt namelijk niet meteen de tarieven van hun concurrenten zien. Het gebeurt dus niet zelden dat je bij de leverancier zelf van geen enkele korting geniet. 

Omdat je bij ons alle leveranciers in België vergelijkt, zie je de grootste kortingen: de leveranciers concurreren met elkaar door de voordeligste tarieven aan te bieden. 

En hoe meer mensen bij ons aan prijsvergelijking doen, hoe groter de kortingen zullen zijn!

Kijken en vergelijken dus!

 

Heb je nog een vraag over de kortingen waar je van zal kunnen genieten? Kunnen we je helpen met een vergelijking? Laat ons iets weten, dan helpt ons team van experts jou met plezier verder! 


Gerelateerde artikels

Posted on 04/01/2024 by Charles
Maandelijkse afrekening voor je energie: hoe werkt het?

Met de maandelijkse afrekening betaal je gewoon wat je de afgelopen maand aan energie hebt gebruikt, volgens de actuele energieprijzen. Het is eigenlijk net als de rekening van je telefoonmaatschappij. Hiervoor heb je wel een digitale meter nodig.  Heb je er eentje? Dan gaan we hieronder in op waarom het handig is voor vaste, variabele, […]

Lees het artikel
In deze blog lees je alles over het vermijden van slapende energiecontracten, zoals het herkennen van een slapend energiecontract en overstappen naar een nieuw contract.
Posted on 18/01/2023 by Katelijn Eelen
Het capaciteitstarief: wat verandert er?

Vanaf 2023 vervangt in Vlaanderen het capaciteitstarief voor een deel de huidige netwerkkosten. Dat systeem zou goedkoper moeten zijn voor velen en ons netwerk minder belasten. De overheid wil steeds meer inzetten om elektriciteit fossiele brandstoffen te laten vervangen. Om het netwerk te vrijwaren, moeten we ons gebruik aanpassen. Het capaciteitstarief helpt om bewuster om […]

Lees het artikel