Luminus energieleverancier - Vergelijk energieprijzen in België

Luminus energieleverancier

Klantbeoordeling Tevreden (1490)
Luminus in het kort
  • Eigen energieparken
  • Gevestigde leverancier
  • Biedt groene energie aan
  • Biedt extra diensten aan

Wat je moet weten over Luminus

Luminus moet als tweede grootste energieproducent en -leverancier in België alleen onderdoen voor Engie Electrabel. Luminus is onderdeel van Luminus EDF en is grootgrondbezitter van eigen elektriciteitscentrales voor aardgas, windmolenparken en waterkrachtcentrales in Vlaanderen en Wallonië. Het arsenaal aan groene stroom dat die parken produceren verdeelt Luminus via het #BeGreen Fix-tarief.

Wil je die kostbare energie zo efficiënt mogelijk inzetten? Kies dan ook voor een verwarmingsketel met onderhoud, zonnepanelen, opslagbatterij voor zonne-energie, isolatie, een slimme thermostaat, voorraadvat voor instant warm water, elektrisch rijden en electro repair service.

De ene leverancier is de andere niet ... Vergelijk gemakkelijk alle energieleveranciers en tarieven.

Promotie beleid

  • Om de volledige promotie te ontvangen zal Luminus rekening houden of je minimaal 12 maanden klant bent gebleven of niet.
  • In het geval dat je eerder dan 12 maanden weer overstapt naar een andere leverancier, dan zal de promotie pro-rata toegepast worden. Dit betekent dat als je na 11 maanden besluit weer over te stappen naar een andere leverancier, Luminus zal in dat geval maar 11/12 deel van de promotie verrekend op je jaarafsluiting.
  • De vaste vergoeding (onderdeel van de ENERGIE-kosten) worden het eerste jaar (12 maanden) nooit pro-rata verrekend maar worden volledig in rekening gebracht. Vanaf het tweede jaar echter worden ook deze kosten pro-rata verrekend. 

Vergelijk alle Luminus producten

Goedkoopste tarieven van Luminus

MaxxFlex
€ 2.384,49
€ 2.258,91 per jaar

Luminus MaxxFlex

Luminus welkomstkorting € 125,58
Korting € 126
klant worden
MaxxFlex
€ 705,22
€ 635,47 per jaar

Luminus MaxxFlex

Luminus welkomstkorting € 69,75
Korting € 70
klant worden

Vergelijk Luminus met je huidige leverancier

Vergelijk Luminus met je huidige leverancier en bereken je besparing

Meer informatie over Luminus

Waarom kiezen voor Luminus

Kwam Luminus als voordeligste leverancier uit jouw vergelijking? Maar wil je graag weten of deze energieleverancier echt geschikt is voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres, we geven je graag wat meer uitleg over Luminus. We kunnen alvast zeggen dat Luminus een betrouwbare leverancier is die ook investeert in groene stroom.

Wat maakt Luminus uniek?

Bij energieleverancier Luminus kan je rekenen op een optimaal energietarief voor je woning. Luminus helpt je daarnaast ook om energie te besparen. Dat heeft voordelen voor je factuur, maar ook voor het milieu.


De beloftes van Luminus

Luminus onderneemt diverse acties om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Als dat nog niet voldoende is, geniet je als Luminus-klant ook van voordelen bij de partners van deze energieleverancier.

Water en wind

Net zoals bij de andere energieleveranciers, stijgt ook bij Luminus het bewustzijn dat duurzame energie een must is. Ze nemen deze verantwoordelijkheid als energieproducent dan ook erg serieus en dragen ecologie en duurzaamheid hoog in het vaandel.

Klantenkortingen
Met een energietarief op maat, kan je fors besparen op je budget. Daarbij maken de kortingen die Luminus weggeeft, het tarief nog aantrekkelijker. Daar stopt het niet, want als klant geniet je ook van EXTRAS!-kortingen bij je favoriete merk. Maar ook door je energieverbruik op te volgen in je persoonlijke klantenzone, kan je nog extra besparen.

Uitgebreid aanbod
Naast elektriciteit en gas, biedt Luminus ook zonnepanelen, verwarmingsketels, slimme thermostaten, laadoplossingen, isolatie en onderhoud aan, aan haar klanten.

Altijd bereikbaar
Heb je vervolgens problemen met je gas of elektriciteitsaansluiting? Is je huishoudtoestel defect? Of viel je verwarmingsketel in panne? Luminus staat 24u op 24u, 7 dagen op 7 voor haar klanten klaar. Dit zowel online als telefonisch.

Energieleverancier Luminus vergelijken

Heb je nog vragen over het aanbod van Luminus? Dan staan we elke weekdag voor je klaar met raad, dus aarzel niet om contact op te nemen.

Wil je toch de prijzen nog eens vergelijken? Dan verwijzen we je graag naar onze energievergelijker

Luminus klantendienst

Telefoonnummer:

Klant worden: 011-37 38 00
Bestaande klanten: 078-15 02 10

Klantendienst adres:

Postbus 47000
1000 Brussel

Onze klantwaardering

Onze klanten zijn over het algemeen tevreden over Luminus
Beoordeling 1490 klanten
Zeer tevreden
21%
Tevreden
44%
Neutraal
24%
Ontevreden
6%
Zeer ontevreden
5%
Deze beoordeling is gebaseerd op de mening van alle klanten die via Aanbieders.be overgestapt zijn naar deze energieleverancier. Zij geven aan of de uiteindelijke overstap naar volle tevredenheid is verlopen en beoordelen de nieuwe leverancier op de volgende onderdelen: of de ontvangen communicatie van de leverancier duidelijk en correct is, of zij het juiste tarief hebben gekregen en of het berekende voorschot naar verwachting is. Het delen van elkaars ervaringen helpt nieuwe bezoekers weer met het maken van een goede keuze voor een nieuwe energieleverancier.

Ontdek andere leveranciers

Aspiravi Energy

Aspiravi Energy

Elegant

Elegant

Eneco

Eneco

Energie.be

Energie.be

Energy People

Energy People

ENGIE

ENGIE

Frank Energie

Frank Energie

Mega

Mega

OCTA+

OCTA+

Sociaal Tarief

Sociaal Tarief

TotalEnergies

TotalEnergies

Trevion

Trevion

Wase Wind

Wase Wind