Gemakkelijk & veel besparen in tijden van corona!

Gepost op 21/04/2020 door Katelijn Eelen

Aanbieders.be heeft een duidelijk doel voor ogen: jou helpen om zoveel mogelijk te besparen op je energiefactuur door een gratis vergelijking en overstap aan te bieden. En dat doen we met veel plezier!

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 25% van alle huishoudens en bedrijven vorig jaar overstapte naar een nieuwe elektriciteits- of gasleverancier. 

We zijn er ons dus steeds meer bewust van dat het gras vaak groener is aan de overkant. We veranderen dan ook van leverancier om verschillende redenen. Sommigen kiezen voor een duurzamere leverancier, anderen wensen een betere service

Maar de nummer 1 reden om van energieleverancier te veranderen blijft de prijs.

Ook tijdens deze coronacrisis zitten we bij Aanbieders.be natuurlijk niet stil! Ook nu kan je bij ons terecht om gratis de vergelijking te maken, en daarna gratis over te stappen. 

Daarbij heb je waarschijnlijk zelf ook eens tijd om uit te zoeken of je kan besparen door te veranderen van energie- of gasleverancier.

Door de stijging van (technische) werkloosheid komen heel wat gezinnen in een onzekere periode terecht waarbij elke kostenbesparing welkom is. 

Ontdek hoe sommige gezinnen soms meer dan 600 euro per jaar kunnen besparen.

Hoeveel kan ik besparen?

Het te besparen budget op gas en elektriciteit kan dan ook best oplopen. Zo bleek uit de overstappen die we bij Aanbieders.be in orde brachten. 

Maar ook jij kunt aardig wat besparen. We deden de test en simuleerden een vergelijking voor een gezin van 4 dat in een halfopen bebouwing in Antwerpen woont. Het laagste tarief bedroeg € 1386,23. Het hoogste daarentegen was € 2056,93.

Dat is een besparing van maar liefst € 670,70 of € 56 per maand!

Die grote verschillen vinden we niet enkel terug in Antwerpen, maar over heel Vlaanderen. Daarom maakten we een overzicht van welke gemeente het meeste bespaard heeft afgelopen jaar. En de cijfers liegen niet: er valt veel geld te rapen. 

Bereken nu hoeveel jij kunt besparen!

Vergelijk nu

Vergelijk hier de verschillende energieleveranciers.

De best besparende gemeente

Aanbieders.be helpt mensen over heel België om te besparen op hun energiefactuur. Het maakt niet uit of ze aan de kust, in Brussel of in de uithoeken van de Ardennen wonen. In 2019 ontvingen we bijna 13 miljoen aanvragen en bespaarden onze klanten meer dan 11 miljoen euro!

Opvallend is dat er drie gemeenten met kop en schouders bovenuit steken wat het gemiddelde bespaarde bedrag betreft. Die gemeenten zijn:

 

Op de eerste plaats vinden we Leuven terug. De Leuvenaars bespaarden per overstap gemiddeld zo’n € 668,85. Dat is maar liefst € 55,74 per maand! Of om het even in tijden van corona te vergelijken: met dat bedrag bekostig je zo’n 1.672 wc-rollen! Wetende dat een gemiddeld persoon zo’n 2.200 rollen verbruikt in zijn hele leven, komen Leuvenaars dus al een hele eind met hun besparingen.

 

De strijd om de zilveren medaille was een nek-aan-nekrace. Uiteindelijk gaat Tongeren lopen met de eer. Daar bespaarde de gemiddelde overstapper € 492,95 of € 41,08 per maand. Die besparing is gelijk aan bijna honderd keer jouw boodschappen laten klaarzetten en afhalen bij het afhaalpunt van verschillende supermarkten, in plaats van zelf te winkelen en aan te schuiven aan de kassa.

 

De bronzen medaille gaat naar Turnhout. Het gemiddelde huishouden bespaarde daar € 492,23 oftewel € 41,02 per maand. Of om het op zijn Belgisch te zeggen: de Turnhoutenaars bespaarden gemiddeld vier paar loopschoenen!

De grootste individuele besparingen

Ook op individueel vlak bespaarde de ene al wat meer dan de andere. Sommigen maakten een lichte overstap en bespaarden minder dan € 100. Anderen vielen dan weer achterover wanneer ze zagen hoeveel geld ze jaarlijks bespaarden door over te stappen.

Dit zijn de grootste energiebesparingen per persoon van vorig jaar:

  1. € 984,31
  2. € 981,60
  3. € 971,60

Deze drie besparingen komen neer op een maandelijkse besparing van meer dan € 80. Gemiddeld koop je er 13 kilogram zout chips mee. Daarmee kan je lang op de bank hangen!

Energie besparen in cijfers

25,8% van alle huishoudens en bedrijven veranderde vorig jaar van elektriciteitsleverancier. Dat komt overeen met zo’n 893.142 overstappen, waarvan 715.049 gezinnen. Dat aantal bedroeg in 2018 ‘slechts’ 545.828.

Voor gas ligt het aantal overstappen zelfs procentueel hoger. 28,52% koos een nieuwe gasleverancier. Dat zijn 636.136 overstappen. In 2018 bedroeg het aantal overstappen zo’n 22,39%.

Ben je benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Maak nu de vergelijking!


Gerelateerde artikels

Posted on 04/01/2024 by Charles
Maandelijkse afrekening voor je energie: hoe werkt het?

Met de maandelijkse afrekening betaal je gewoon wat je de afgelopen maand aan energie hebt gebruikt, volgens de actuele energieprijzen. Het is eigenlijk net als de rekening van je telefoonmaatschappij. Hiervoor heb je wel een digitale meter nodig.  Heb je er eentje? Dan gaan we hieronder in op waarom het handig is voor vaste, variabele, […]

Lees het artikel
In deze blog lees je alles over het vermijden van slapende energiecontracten, zoals het herkennen van een slapend energiecontract en overstappen naar een nieuw contract.
Posted on 18/01/2023 by Katelijn Eelen
Het capaciteitstarief: wat verandert er?

Vanaf 2023 vervangt in Vlaanderen het capaciteitstarief voor een deel de huidige netwerkkosten. Dat systeem zou goedkoper moeten zijn voor velen en ons netwerk minder belasten. De overheid wil steeds meer inzetten om elektriciteit fossiele brandstoffen te laten vervangen. Om het netwerk te vrijwaren, moeten we ons gebruik aanpassen. Het capaciteitstarief helpt om bewuster om […]

Lees het artikel