Een abonnement met onbeperkt internet: hoe werkt dat?

Gepost op 25/08/2020 door Katelijn Eelen

Alles gebeurt tegenwoordig online: ons internetgebruik stijgt jaar na jaar. Zeker als je gebruikmaakt van extra diensten zoals Netflix, of je een fervente gamer of streamer bent. Als je bovendien een gezin hebt waar iedereen gretig het internet gebruikt, kan het aangewezen zijn om voor een abonnement met onbeperkt internet te kiezen

Wij vertellen je waar je op moet letten, en geven je extra tips om van het voordeligste tarief op maat te genieten. 

Betekent onbeperkt echt ‘onbeperkt’? 

Logischerwijs wilt ‘onbeperkt internet’ zeggen dat je onbeperkt van het internet kan gebruikmaken. Je surft, streamt of gamet dus zoveel je wil, aan een vast tarief, en zonder bij te betalen. 

Bij een abonnement met een bepaald volume is dit wél het geval. 

Ga je over je limiet, maar wil je toch verder blijven surfen? Dan zal je moeten bijbetalen, en in de meeste gevallen kan dat wel eens erg duur uitvallen. 

De ideale reden dus om voor een abonnement met onbeperkt internet te kiezen: dan hoef je je geen zorgen te maken over extra betalingen of over je volume dat plotseling ‘op’ blijkt te zijn.

Maar we moeten wel twee kanttekeningen maken bij een abonnement met onbeperkt internetvolume. 

Veel volume, weinig snelheid

Wanneer je voor een onbeperkt internetvolume kiest, zal je er wel rekening mee moeten houden dat je in sommige gevallen aan een sterk vertraagde snelheid surft. Als je weinig verbruikt, hoef je je daar geen zorgen over te maken, maar hoe meer volume je inneemt, hoe trager je internet zal zijn. 

Wat je snelheid betreft is er namelijk ook zekere limiet die in acht genomen wordt: sommige providers hanteren bijvoorbeeld een datalimiet van 500 GB. Heb je die overschreden? Dan zal je snelheid stevig dalen. Geen probleem als je alleen maar wat mails verstuurt, maar stevig bingen kan je internet dus serieus doen vertragen!

Die limiet is het gevolg van een zogenaamde Fair use policy: het excessieve surf-, stream- en gamegedrag van één gebruiker kan het netwerk behoorlijk belasten, en daarom houden providers rekening met een zekere grens qua dataverbruik.

Om te weten welke limiet de provider van jouw keuze in acht neemt, kan je best contact opnemen. Ook wij vertellen je dit met plezier!

Wat gebeurt er als je je ‘onbeperkte’ limiet overschrijdt?

Net zoals bij een abonnement met beperkt volume, geeft je provider je steeds de kans om snelheid ‘bij te kopen’. 

Als je je limiet dus hebt overschreden, kan je bijbetalen om terug aan dezelfde snelheid te surfen, gamen of streamen. 

Goedkoop zal dit echter niet zijn.

Let er dus op dat je goed op de hoogte bent van de limiet die jouw provider heeft ingesteld. Aan elk abonnement zijn bovendien voorwaarden verbonden, het is dus belangrijk dat je die leest vooraleer je een contract afsluit! 

Blijven vergelijken is de boodschap!

Blijven vergelijken

Wanneer je bij ons vergelijkt geef je eenvoudig je voorkeuren aan: als je ‘onbeperkte downloadlimiet’ selecteert, zie je meteen welke providers abonnementen met onbeperkt volume aanbieden, en dat aan de scherpste prijzen! 

De tarieven verschillen van maand tot maand, maar in onze online vergelijker krijg je meteen de meest actuele deals.

Omdat wij alle providers in België in ons aanbod opnemen, zie je dus meteen de beste kortingen en promoties.

Alles-in-één

Denk er bovendien over na om voor zowel voor internet, tv als (mobiele) telefonie hetzelfde abonnement te nemen. Niet alleen handig omdat je dan maar één factuur in de bus krijgt, maar zo kan je ook profiteren van de voordeligste deals. Providers willen namelijk wat graag dat je meerdere producten van hen afneemt, en daar staan natuurlijk stevige kortingen tegenover. 

 

Wil je dus graag overstappen naar een voordeliger tarief, al dan niet met onbeperkt internet? 

Of heb je een vraag over welk abonnement het beste bij je past? Begin meteen met vergelijken, of laat ons iets weten. Dan helpt ons team van experts je met plezier verder!


Gerelateerde artikels

Posted on 04/01/2024 by Charles
Maandelijkse afrekening voor je energie: hoe werkt het?

Met de maandelijkse afrekening betaal je gewoon wat je de afgelopen maand aan energie hebt gebruikt, volgens de actuele energieprijzen. Het is eigenlijk net als de rekening van je telefoonmaatschappij. Hiervoor heb je wel een digitale meter nodig.  Heb je er eentje? Dan gaan we hieronder in op waarom het handig is voor vaste, variabele, […]

Lees het artikel
In deze blog lees je alles over het vermijden van slapende energiecontracten, zoals het herkennen van een slapend energiecontract en overstappen naar een nieuw contract.
Posted on 18/01/2023 by Katelijn Eelen
Het capaciteitstarief: wat verandert er?

Vanaf 2023 vervangt in Vlaanderen het capaciteitstarief voor een deel de huidige netwerkkosten. Dat systeem zou goedkoper moeten zijn voor velen en ons netwerk minder belasten. De overheid wil steeds meer inzetten om elektriciteit fossiele brandstoffen te laten vervangen. Om het netwerk te vrijwaren, moeten we ons gebruik aanpassen. Het capaciteitstarief helpt om bewuster om […]

Lees het artikel