Deze vragen krijgen we vaker

Wat is het verschil tussen breedband, ADSL, VDSL, ...?

Kabelinternet, internet via glasvezel en internet via ADSL of VDSL vallen allemaal onder de noemer ‘breedband’. Met een breedbandaansluiting ben je permanent online voor een vaste prijs per maand. Het verschil zit ‘m in de snelheid. Die gaat van…

Snel

ADSL houdt in dat je internet gebruikt via je telefoonlijn. Maar maak je geen zorgen: ook al maakt  ADSL gebruik van het telefoonnetwerk, de telefoonlijn blijft altijd beschikbaar als je aan het surfen bent. VDSL is de snellere opvolger van ADSL met een veel hogere download- en uploadsnelheid.

Sneller

Met kabelinternet krijgt de computer met een kabelmodem verbinding met het internet via de televisiekabel of coaxkabel. Kabelinternet is ietsje moderner dan de DSL-verbindingen.

Snelst

Fiber of glasvezel is het nieuwste snufje in internetland. Hier gaat het signaal via lichtsnelheid. Omdat het zo nieuw is en relatief prijzig om een glasvezelkabel te installeren, kun je het (nog) niet overal bestellen.

Niet gevonden wat je nodig hebt? Contacteer ons

Aanbieders.be maakt gebruik van cookies – inclusief cookies van derde partijen – om informatie te verzamelen over de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Hiermee kunnen we je de best mogelijke ervaring bieden, onze website blijven verbeteren en jouw aanbiedingen doen die aansluiten bij je interesses. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Klik voor meer details over ons gebruik van cookies of om op elk moment jouw voorkeuren te wijzigen op ‘Meer informatie, ook over het weigeren van cookies’.