Antwoorden op alle vragen over energie

Mijn voorschotbedrag is veranderd nu ik ben overgeschakeld, hoe komt dat?

Je moet er rekening mee houden dat je voorschotbedrag niet enkel wordt bepaald op basis van je verbruik in maanden voorafgaand aan je nieuwe contract. Het energietarief (dat berekend wordt met inbegrip van taksen, weersvoorspellingen, prijs van energie per eenheid) heeft hier ook een invloed op, en dat is iets waar ook de energieleveranciers niet altijd iets aan kunnen veranderen.

Denk bijvoorbeeld dat je bent overgeschakeld eind januari, en er voorspeld wordt dat februari een erg koude maand zal worden: het energietarief zal naar omhoog gaan, en dus ook je voorschotbedrag. Moest die voorspelling fout zijn, en uiteindelijk zal blijken dat je niet zoveel verbruikt hebt als voorspeld, dan krijg je bij je eindafrekening geld terug. Je voorschotbedrag zal dus altijd in balans zijn met je effectieve verbruik. 

Je kan er bovendien op rekenen dat je dankzij ons altijd het voordeligste tarief hebt: als bijvoorbeeld dankzij het weer je voorschotbedrag omhoog is gegaan, zal dat bij elke leverancier zo zijn. Wij kijken naar het totaalplaatje, en welk energiecontract uiteindelijk het meest voordelig zal zijn voor jouw specifieke situatie.

Lees ook  dit interessante artikel over de voorschotfactuur

Niet gevonden wat je nodig hebt? Contacteer ons