Antwoorden op alle vragen over energie

Wat is de prijs van een laadpaal installatie?

In de tabel bovenaan dit artikel vind je de vanaf prijs van een laadpaal voor thuis, exclusief installatiekosten. Voor een geïnstalleerde laadpaal moet je rekening houden met een totale kostprijs van 1.000€ tot 2.000€, inclusief BTW. In sommige gevallen kan het meer zijn, als er bijvoorbeeld grote graafwerken moeten gebeuren om kabels te trekken, etc.

Er zijn een aantal dingen die je in overweging moet nemen bij de keuze voor een installatie.

Omdat een laadpaal op een afzonderlijke kring moet aangesloten worden, dient men een kabel van de elektriciteitskast naar de laadpaal te leggen. Hoe dichter de laadpaal bij de zekeringskast staat, hoe goedkoper dit meestal is. Aangezien het hier om een belangrijke wijziging van de elektrische installatie gaat, is een herkeuring door een erkend keuringsorganisme verplicht in België.

Als je een éénfasige lader (3,7 kW of 7,4 kW) laat installeren, kan je misschien toch beter van in het begin kabels voor een driefasige lader laten leggen. Het is meestal een kleine meerkost, en zo ben je voorbereid op de toekomst, voor het geval je later toch wil overstappen naar een driefasig laadpunt (11 kW, 22 kW).

Niet gevonden wat je nodig hebt? Contacteer ons

Aanbieders.be maakt gebruik van cookies – inclusief cookies van derde partijen – om informatie te verzamelen over de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Hiermee kunnen we je de best mogelijke ervaring bieden, onze website blijven verbeteren en jouw aanbiedingen doen die aansluiten bij je interesses. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Klik voor meer details over ons gebruik van cookies of om op elk moment jouw voorkeuren te wijzigen op ‘Meer informatie, ook over het weigeren van cookies’.