Hoeveel je gemiddeld kan besparen op je telecomfactuur?

Gepost op 28/10/2020 door Katelijn Eelen

Op basis van uiteenlopende gebruikersprofielen berekende het BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie) dat prijsvergelijking van telecomoperatoren voor elke consument een voordeel kan opleveren. Wij zetten de cijfers voor je op een rij, en hoeveel je kan besparen.

Tot 55 euro minder per maand besparen

Het BIPT heeft, om zo breed mogelijk onderzoek te kunnen voeren, twintig gebruikersprofielen met elkaar vergeleken, waarbij elk profiel overeenstemde met een andere behoefte. Daarbij hielden ze ook rekening met individuele contracten voor internet, tv of telefonie, of bundels. 

Uit de cijfers is gebleken dat consumenten, ongeacht het gebruikersprofiel, maar liefst 360 euro per jaar kunnen besparen voor voor postpaid mobiele telefonie, 270 euro voor prepaid mobiele telefonie en 135 euro voor vaste telefonie.

Wanneer je kiest voor een bundel (dus een pakket waar alle diensten in zijn opgenomen), kan dat bedrag zelfs nog hoger zijn. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste providers bedraagt maar liefst 660 euro per jaar, dus 55 euro per maand. 

Hierbij is nog  geen rekening gehouden met eventuele promoties. 

Afhankelijk van die promoties die de telecomproviders aanbieden, kan je dus nog meer besparen!

Mogelijke andere voordelen

Wanneer je providers vergelijkt, zal je merken dat ze niet alleen op het vlak van tarieven met elkaar concurreren. 

Providers van mobiele telefonie zullen bijvoorbeeld een hoger datavolume aanbieden dan hun concurrenten, of een bepaald aantal gratis belminuten, terwijl de providers van digitale televisie je graag een welkomstpakket schenken bestaande uit gratis kanalen of films en series. 

Het is dus belangrijk om voor jezelf uit te maken welke deal het voordeligste zal zijn. 

Ga voor alles-in-één!

Ons advies? Ga voor een bundel waarin je internet, tv en (mobiele) telefonie combineert. 

Niet alleen zorgt dit ervoor dat je maandelijks maar één factuur in de bus krijgt, maar je zal ook kunnen genieten van de voordeligste tarieven. Ook voor gezinnen is de bundel een ideale formule.

Binnen de bundels zelf zal je natuurlijk nog altijd aan prijsvergelijking kunnen doen: elke provider heeft verschillende pakketdeals. En bovendien leggen andere providers andere accenten. 

Maar hoe kan je nu het beste vergelijken?

Online prijsvergelijking, een fluitje van een cent

Wanneer je in onze online vergelijker je voorkeuren invult, zal je meteen kunnen zien welke provider het beste aan jouw behoeften beantwoordt. Wij tonen je alle promoties en speciale voordelen, bovendien ben je er bij ons zeker van dat je van de beste tarieven geniet.


Hoe dat komt? Wij vergelijken alle providers in België: omdat zij allemaal in ons aanbod zijn opgenomen, ben je er zeker van dat ze hun laagste tarief bieden. 

Bovendien kan je dankzij onze handige filters het aanbod volledig naar jouw noden aanpassen.

Heb je de voordeligste provider gevonden? Dan schakelen wij je gratis over! Daar hoef je zelf niks voor te doen: wij brengen je oude én nieuwe provider op de hoogte, en zorgen ervoor dat je zonder onderbrekingen overstapt. 

Maar daar stopt onze dienstverlening niet! Is je welkomstkorting verlopen, of is er een nieuw, voordeliger tarief? Dan geven we je een seintje, en kan je opnieuw gratis overstappen! Wij willen er namelijk voor zorgen dat je nooit nog een cent te veel betaalt voor internet, tv of (mobiele) telefonie. 

 

Heb je nog een vraag, of kunnen we je helpen met een vergelijking? Laat ons iets weten, dan helpt ons team van experts je met veel plezier verder!

 


Gerelateerde artikels

Posted on 04/01/2024 by Charles
Maandelijkse afrekening voor je energie: hoe werkt het?

Met de maandelijkse afrekening betaal je gewoon wat je de afgelopen maand aan energie hebt gebruikt, volgens de actuele energieprijzen. Het is eigenlijk net als de rekening van je telefoonmaatschappij. Hiervoor heb je wel een digitale meter nodig.  Heb je er eentje? Dan gaan we hieronder in op waarom het handig is voor vaste, variabele, […]

Lees het artikel
In deze blog lees je alles over het vermijden van slapende energiecontracten, zoals het herkennen van een slapend energiecontract en overstappen naar een nieuw contract.
Posted on 18/01/2023 by Katelijn Eelen
Het capaciteitstarief: wat verandert er?

Vanaf 2023 vervangt in Vlaanderen het capaciteitstarief voor een deel de huidige netwerkkosten. Dat systeem zou goedkoper moeten zijn voor velen en ons netwerk minder belasten. De overheid wil steeds meer inzetten om elektriciteit fossiele brandstoffen te laten vervangen. Om het netwerk te vrijwaren, moeten we ons gebruik aanpassen. Het capaciteitstarief helpt om bewuster om […]

Lees het artikel