Survivalgids voor studenten: zo overleef jij het nieuwe academiejaar

Posted on 07/09/2018 by Anke
nieuw academiejaar
Ook voor jullie zit de zomervakantie er bijna op. Eindelijk is het zover: het nieuwe academiejaar gaat van start. Spannend maar ben je er wel klaar voor? Blijf je thuis wonen, ga je op kot of huur je met vrienden een appartement? Wat je ook doet, een goede voorbereiding is de sleutel tot succes!Maar er is goed nieuws: je staat er niet alleen voor. Wij zorgen ervoor dat jij uit de startblokken kan schieten.

Wat voor student ben jij?

De stay-at-home student: jij kiest ervoor om lekker thuis te blijven. De steun van je familie, een ruime leefomgeving en een bord eten dat altijd voor je klaarstaat vind jij belangrijk. Daarnaast is het grootste voordeel dat je makkelijk kan sparen.De avonturier: op je eigen benen staan, daar droom jij al lang van! Makkelijk, of toch niet? Als je vooraf prioriteiten stelt, loop jij op je sokken door dit avontuur.Het grote voordeel aan op kot gaan is het studentenleven in volle glorie. Naast hard studeren, ga jij ook hard feesten zonder het toeziend oog van je ouders. De keerzijde hiervan is echter dat die ouders er niet zijn om jouw kot op te ruimen en jouw eten te koken.Het gezelschapsdier: Samen wonen met jouw vrienden, dat is het aangename met het praktische combineren. Een appartement huren kan een dure zaak zijn. Hoe zit het met de energierekening? Geen idee? Aanbieders.be biedt jou een geweldig overzicht van alle energieleveranciers in België met een handige tool om hun prijzen te vergelijken. Zo bespaar jij optimaal.

Één ding is zeker

Wat voor student jij ook bent, overal en continu beschikbaar zijn is een must. Voldoende mobiele data en onbeperkt sms’en hoort thuis in jouw GSM-abonnement. Af en toe een telefoontje kunnen plegen is ook welkom, om het thuisfront gerust te stellen.Voor de avonturiers die internet aangeboden krijgen op kot, is het waarschijnlijk niet mogelijk om te genieten van wifi. En deze verbinding te delen met je vrienden. Maar ook daar hebben we over nagedacht:
  1. Zorg dat je een straf all-in-gsmabonnement hebt
  2. Maak van je mobiel toestel een wifi-hotspot en iedereen is vertrokken om de leukste memes te delen.

Kies het ultieme GSM-abonnement

Supersnel surfen en digitale TV

De woorden ‘student’ en ‘internet’ gaan hand in hand. Veel universiteiten en hogescholen werken met een intranet waarop alle essentiële informatie staat. Je moet veel Googlen en in contact blijven staan met je vrienden en medestudenten.Naast het hele schoolgebeuren, blijft ontspannen essentieel. Je favoriete series en films streamen via Netflix, muziek luisteren via Spotify, gamen, online shoppen via zalando, … Dit is allemaal mogelijk met een pijlsnelle internetverbinding. Een verbinding met 100MB/s en onbeperkte downloadlimiet is cruciaal voor elke student.Is Netflixen toch niks voor jou en kijk je liever naar jouw favoriete TV programmas wanneer je wilt, dan gaat jouw voorkeur uit naar digitale TV. Samen met je ouders, kotgenoten of vrienden gezellig in de zetel met homemade popcorn. Dat vind jij de ultieme afleiding.Internet en digitale TV kunnen een enorme kost zijn. Om er zeker van te zijn dat jij optimaal kan genieten van jouw vrije tijd, vergelijk dan via aanbieders.be en kies voor de goedkoopste provider.

Vind het perfecte pakket

Branden de lampen? En de verwarming?

Hé kotganger, zit de vaste kost voor elektriciteit mee in je huurprijs? Fantastisch, dan hoef je je verder geen zorgen te maken. Gezelschapsdieren en avonturiers die zelf een elektriciteits- en/of aardgascontract moeten voorzien, helpen we graag verder. Want, zoals iedereen, geef je liefst zo min mogelijk uit aan basisbehoeften. Maar het is natuurlijk wel cruciaal dat je elektriciteit hebt, hoe ga je anders de biertjes koel houden?

Bestel het goedkoopste energiecontract

Veel succes en een goede start!

Groetjes, Aanbieders.be


Om je bezoek aan onze website persoonlijker en makkelijker te maken, gebruikt onze website cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Got it!