We hebben 2 tarieven gevonden vanaf € 1.810,95 per jaar

Selecteer je huidige tarief om je besparing te bepalen

We helpen je graag
 • Bel 011-37 38 00 Maandag tot 17u30
 • Bel me terug Plan een gesprek

In hoeverre kan ik afgaan op jullie ingeschatte jaarkost?

 1. Je werkelijke verbruik

De vergelijking die je maakt is gebaseerd op het verbruik dat je ingaf óf de situatie (aantal inwonenden + type woning = gemiddeld verbruik) die je aanduidde.

Je werkelijke afrekening wordt echter verrekend op je werkelijke verbruik. Dit verbruik valt moeilijk te voorspellen. Zeker nu. Waarschijnlijk plan je de komende winter zo weinig mogelijk te gebruiken. Mogelijk vond je zelfs alternatieven om je woning te verwarmen. De kans dat je minder zal verbruiken dan de afgelopen 12 maanden is dus best wel groot.

 1. Prijsschommelingen op de markt

In tegenstelling tot een vast tarief, volgt een variabel tarief de schommelingen op de markt. Dat maakt het moeilijk om een voorspelling te doen. Daarom ontwikkelde de VREG een nieuwe berekeningsmethode die vertrekt vanuit de verwachte prijzen voor de komende 12 maanden. Deze verwachting is dan weer gebaseerd op:

 • de termijn waarop uw prijs wijzigt;
 • de beurs waarop uw leverancier energie koopt en;
 • de gebruikte prijsnoteringen van de beurs die je contract volgt.
 1. Steunmaatregelen van de overheid

Wie een variabel energiecontract heeft (of een vast contract afgesloten of hernieuwd na 1 oktober 2021) krijgt van november 2022 tot maart 2023 (5 maanden) elke maand een korting op de gasfactuur (135 euro per maand) en op de elektriciteitsfactuur (61 euro per maand).

Deze steunmaatregelen zijn nog niet verrekend in je vergelijking. Je mag ze er dus zelf nog aftellen.

Heeft het nog wel zin om te vergelijken?

Absoluut, meer dan ooit zelfs. De tarieven liggen momenteel weliswaar een heel stuk hoger dan dat je gewend bent, maar de verschillen tussen leveranciers zijn nu ook heel fors. Voor een gemiddeld gezin van 4 personen in een vrijstaande woning kom je al op een verschil van duizenden euro’s tussen de goedkoopste en de duurste.

Je doet er dus goed aan om na te gaan welke leverancier de beste prijzen heeft. Dat hoeft niet elke maand de nummer 1 te zijn. Zolang je tariefplan nog in de top van het klassement zit, zit je goed. Zie je het er niet meer tussen staan, stap je best over.

Waarom ligt mijn voorschotbedrag zoveel hoger dan aanvankelijk werd uitgerekend?

In de vergelijking die je via ons maakt, verrekenen wij eventuele korting(en) direct in het jaarbedrag. Om in te schatten hoe hoog jouw maandelijks voorschotbedrag zal zijn delen wij dit jaarbedrag (incl. kortingen) gewoon door 12 maanden.

Er zijn momenteel twee verschillende manieren om je jaarbedrag te berekenen. De Creg-methode of de Vreg-methode. Tot voor kort werd uitsluitend de Creg-berekening gebruikt.

Echter, vanaf deze maand is vrijwel elke leverancier overgestapt naar de VREG-methode. Dat zorgt ervoor dat je voorschotbedrag een stuk hoger uitvalt dan bij de berekening volgens de Creg-methode.

Hou er dus rekening mee dat jouw voorschotbedrag stuk hoger uitvalt ten opzichte van hetgeen je gewend bent via de CREG-methode.

Aangezien niemand in de toekomst kan kijken, weten we dan ook niet of je werkelijke afrekening na een jaar ook daadwerkelijk zo hoog komt uit te vallen. Je kunt het voorschotbedrag zelf aanpassen (let op: bij sommige leveranciers maar tot maximaal 20% van hetgeen zij zelf voorstellen) in je online klantenportaal of door rechtstreeks contact op te nemen met je leverancier. Probeer het voorschotbedrag in ieder geval zo hoog als mogelijk te zetten en/of zet zo goed als het kan geld opzij om na een jaar de eindafrekening te kunnen betalen.

Het beste advies dat we je kunnen geven is om zo zuinig mogelijk te zijn de komende maanden. Zet de verwarming standaard lager en laat bijvoorbeeld niet onnodig lang lampen branden om maar een paar voorbeelden te geven.

Vergelijk met je huidige leverancier en bereken je besparing

Opgelet: belangrijke tariefinformatie voor zonnepanelen

Voor consumenten met een zonnepaneelinstallatie zullen de kosten voor het gebruik van het net vanaf 6 december 2021 worden gereguleerd volgens het type meter. Als u een conventionele (terugdraaiende) meter hebt, betaalt u een vast bedrag op basis van het vermogen (kVA) van de installatie. Dit vaste bedrag wordt ook wel het prosumententarief genoemd. Als u een digitale meter hebt, krijgt u het teveel aan Kwh dat u teruglevert aan het net (injectie), terugbetaald. Bij deze compensatie wordt rekening gehouden met de kosten die u normaal had moeten betalen om het net te gebruiken. Er zij op gewezen dat de situatie in Vlaanderen verschilt van die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wallonië. Daar gelden andere regels. In Vlaanderen worden installaties van meer dan 10 kVA in sommige gevallen afzonderlijk behandeld.

Tarief gebaseerd op:
op basis van werkelijke afname
met het prosumententarief
Controleer jouw situatie
Vermogen omvormer:
kVa

Hoe wil je vergelijken?
Werkelijke afname:
Injectie dag
kWh
Injectie nacht
kWh
Injectie
kWh

Verfijn de prijzen

Vergelijking op basis van prosumententarief. Krijg je komende 12 maanden een digitale meter, dan volgt de afrekening op basis van je werkelijke verbruik.

Vermogen omvormer:
kVa
Hoe wil je vergelijken?
Werkelijke afname:
Injectie dag
kWh
Injectie nacht
kWh
Injectie
kWh
Maandpiek:
kW

De maandelijkse piek zoals gemeten in je digitale meter. Hiermee wordt je capaciteitstarief berekend.

  1
  Beste Prijs
  Zon & Wind + Aardgas Flex
  Klantbeoordeling Neutraal (2703)

  Eneco - Zon & Wind + Aardgas Flex

  Totale welkomstkorting € 320
  • Variabel tarief elektriciteit
  • Variabel tarief gas
  • 100% groene energie 100% groen
  • Contractduur: 12 mnd
   2.131  178
  €  1.811 per jaar €  151 prijs per maand
  Korting
  € 320 per jaar € 27 prijs per maand
  Dankzij Aanbieders.be
  Productdetails Eneco - Zon & Wind + Aardgas Flex
  Promoties

  Voorwaarden:

  • Gedurende 1 jaar (promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen;
  • Gedurende de volledige duurtijd van de promotieperiode ononderbroken opteren voor digitale facturatie;
  • Steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden.

  Geldig voor nieuwe klanten (in België) die overstappen van een andere leverancier of die nog geen huidige leverancier hebben. Promotie enkel geldig voor aanvragen geplaatst en vervolledigd in de periode van 03-04-2024 tot en met 23-04-2024. Aanvragen die na 23-04-2024 vervolledigd worden, ontvangen automatisch enkel de op dat moment geldende promoties.

  Voorwaarden:

  • Gedurende 1 jaar (promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen;
  • Gedurende de volledige duurtijd van de promotieperiode ononderbroken opteren voor digitale facturatie;
  • Steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden.

  Geldig voor nieuwe klanten (in België) die overstappen van een andere leverancier of die nog geen huidige leverancier hebben. Promotie enkel geldig voor aanvragen geplaatst en vervolledigd in de periode van 03-04-2024 tot en met 23-04-2024. Aanvragen die na 23-04-2024 vervolledigd worden, ontvangen automatisch enkel de op dat moment geldende promoties.

  electricity Elektriciteit: Zon & Wind Flex
  gas Gas: Gas Flex
  contract Contract
  • Looptijd contract: 12 maanden
  • Opzegtermijn: 1 maand
  • Gratis aansluiting/overstap
  • Beschikbaar in Vlaanderen en Wallonië
  services Producten
  • Klantendienst telefonisch of via e-mail
  • Betaling via overschrijving of domiciliering

  Over Eneco

  Groen is zonder twijfel Eneco’s favoriete kleur. De Belgische zon en wind zijn de nummer één energiebronnen waaruit het zijn stroom produceert voor ons land. Eneco is zelfs de grootste zonneproducent in België. Eneco mag dus rekenen op goede punten en een dikke duim van Greenpeace en WWF.

  Eneco levert naast energie en gas ook zonnepanelen, thuisbatterijen om je eigen zonne-energie op te slaan, isolatie om je energie optimaal te verbruiken en participatiemogelijkheden voor wie nog meer wil doen voor de natuur.

  De ene leverancier is de andere niet ... Vergelijk gemakkelijk alle energieleveranciers en tarieven.

  Promotie beleid

  "Eenmalige korting enkel geldig voor nieuwe, particuliere en klein-professionele  klanten met een afnamepunt in Vlaanderen of Wallonië die een overeenkomst met Eneco ondertekenen op voorwaarde dat zij gedurende 1 jaar (promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen, gedurende de volledige duurtijd van de promotieperiode ononderbroken opteren voor digitale facturatie (e-billing) en steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden.

  De promo heeft enkel betrekking op de kWh-prijs en wordt berekend aan de hand van het verbruik zoals vastgesteld door de netbeheerder. De korting wordt, onder voorbehoud van naleving van de voorwaarden, verrekend. De korting is evenwel slechts definitief verworven na afloop van de promotieperiode.

  De korting is niet cumuleerbaar met andere promotionele aanbiedingen en wordt niet toegepast in het geval van sociaal tarief. In geval van niet-naleving van de voorwaarden voor de korting,vervalt elk recht op uitbetaling van de korting voor de volledige contractduur en wordt het eventuele reeds verrekende deel desgevallend teruggevorderd."

  De vaste vergoeding is een jaarlijkse kost per aansluiting. Deze vaste vergoeding is forfaitair en integraal verschuldigd vanaf levering tenzij de wetgeving beperkingen oplegt of anders bepaalt. In dat geval zal de vaste vergoeding conform de geldige wettelijke bepalingen verschuldigd zijn (en blijven). De vaste vergoeding wordt aangerekend op elke afrekenings- en/of slotfactuur.

  Eneco Klantendienst

  Klant worden: 011/37 38 00
  Battelsesteenweg 455i
  2800 Mechelen

  elektriciteit

  gas

  Totaal electriciteit & gas

  LET OP:
  * In de vergelijking die je via ons maakt, verrekenen wij de korting(en) direct in het jaarbedrag. Om in te schatten hoe hoog jouw maandelijks voorschotbedrag zal zijn delen wij dit jaarbedrag (incl. kortingen) gewoon door 12 maanden. Echter, de meeste leveranciers houden bij de bepaling van je maandelijks voorschotbedrag géén rekening met de korting(en). Deze korting(en) worden pas achteraf door de leverancier toegekend en verrekend met de jaarafrekening. Dat betekent dat het voorschotbedrag hoger uitvalt dan nodig is. Wil je je voorschotbedrag toch aanpassen? Dat kan altijd. Contacteer je leverancier, of laat ons iets weten: wij willen dat voor je doen met alle plezier!

  * De meeste leveranciers geven je de volledige korting pas als je minimaal 12 maanden klant blijft. Voorkom onaangename verrassingen en controleer ALTIJD even of je deze minimale periode van 12 maanden hebt gerespecteerd.  Want door het verliezen (helemaal of gedeeltelijk) van de korting zal je jaarafrekening hoger uitvallen dan nodig is.

  Onze klantwaardering

  Onze klanten zijn over het algemeen neutraal over Eneco
  Beoordeling 2703 klanten
  Zeer tevreden
  15%
  Tevreden
  31%
  Neutraal
  27%
  Ontevreden
  11%
  Zeer ontevreden
  15%
  Deze beoordeling is gebaseerd op de mening van alle klanten die via Aanbieders.be overgestapt zijn naar deze energieleverancier. Zij geven aan of de uiteindelijke overstap naar volle tevredenheid is verlopen en beoordelen de nieuwe leverancier op de volgende onderdelen: of de ontvangen communicatie van de leverancier duidelijk en correct is, of zij het juiste tarief hebben gekregen en of het berekende voorschot naar verwachting is. Het delen van elkaars ervaringen helpt nieuwe bezoekers weer met het maken van een goede keuze voor een nieuwe energieleverancier.
  2
  Zon & Wind + Aardgas Vast
  Klantbeoordeling Neutraal (2703)

  Eneco - Zon & Wind + Aardgas Vast

  Totale welkomstkorting € 220,01
  • Vast tarief elektriciteit
  • Vast tarief gas
  • 100% groene energie 100% groen
  • Contractduur: 12 mnd
   2.414  201
  €  2.194 per jaar €  183 prijs per maand
  Korting
  € 220 per jaar € 18 prijs per maand
  Dankzij Aanbieders.be
  Productdetails Eneco - Zon & Wind + Aardgas Vast
  Promoties

  Voorwaarden:

  • Gedurende 1 jaar (promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen;
  • Gedurende de volledige duurtijd van de promotieperiode ononderbroken opteren voor digitale facturatie;
  • Steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden.

  Geldig voor nieuwe klanten (in België) die overstappen van een andere leverancier of die nog geen huidige leverancier hebben. Promotie enkel geldig voor aanvragen geplaatst en vervolledigd in de periode van 21-02-2024 tot en met 23-04-2024. Aanvragen die na 23-04-2024 vervolledigd worden, ontvangen automatisch enkel de op dat moment geldende promoties.

  Voorwaarden:

  • Gedurende 1 jaar (promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen;
  • Gedurende de volledige duurtijd van de promotieperiode ononderbroken opteren voor digitale facturatie;
  • Steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden.
    

  Geldig voor nieuwe klanten (in België) die overstappen van een andere leverancier of die nog geen huidige leverancier hebben. Promotie enkel geldig voor aanvragen geplaatst en vervolledigd in de periode van 21-02-2024 tot en met 23-04-2024. Aanvragen die na 23-04-2024 vervolledigd worden, ontvangen automatisch enkel de op dat moment geldende promoties.

  electricity Elektriciteit: Zon & Wind Vast
  gas Gas: Aardgas Vast
  contract Contract
  • Looptijd contract: 12 maanden
  • Opzegtermijn: 1 maand
  • Gratis aansluiting/overstap
  • Beschikbaar in heel België
  services Producten
  • Klantendienst telefonisch of via e-mail
  • Betaling via overschrijving of domiciliering

  Over Eneco

  Groen is zonder twijfel Eneco’s favoriete kleur. De Belgische zon en wind zijn de nummer één energiebronnen waaruit het zijn stroom produceert voor ons land. Eneco is zelfs de grootste zonneproducent in België. Eneco mag dus rekenen op goede punten en een dikke duim van Greenpeace en WWF.

  Eneco levert naast energie en gas ook zonnepanelen, thuisbatterijen om je eigen zonne-energie op te slaan, isolatie om je energie optimaal te verbruiken en participatiemogelijkheden voor wie nog meer wil doen voor de natuur.

  De ene leverancier is de andere niet ... Vergelijk gemakkelijk alle energieleveranciers en tarieven.

  Promotie beleid

  "Eenmalige korting enkel geldig voor nieuwe, particuliere en klein-professionele  klanten met een afnamepunt in Vlaanderen of Wallonië die een overeenkomst met Eneco ondertekenen op voorwaarde dat zij gedurende 1 jaar (promotieperiode) ononderbroken dit product van Eneco afnemen, gedurende de volledige duurtijd van de promotieperiode ononderbroken opteren voor digitale facturatie (e-billing) en steeds betalen binnen de betalingstermijn voorzien in de algemene voorwaarden.

  De promo heeft enkel betrekking op de kWh-prijs en wordt berekend aan de hand van het verbruik zoals vastgesteld door de netbeheerder. De korting wordt, onder voorbehoud van naleving van de voorwaarden, verrekend. De korting is evenwel slechts definitief verworven na afloop van de promotieperiode.

  De korting is niet cumuleerbaar met andere promotionele aanbiedingen en wordt niet toegepast in het geval van sociaal tarief. In geval van niet-naleving van de voorwaarden voor de korting,vervalt elk recht op uitbetaling van de korting voor de volledige contractduur en wordt het eventuele reeds verrekende deel desgevallend teruggevorderd."

  De vaste vergoeding is een jaarlijkse kost per aansluiting. Deze vaste vergoeding is forfaitair en integraal verschuldigd vanaf levering tenzij de wetgeving beperkingen oplegt of anders bepaalt. In dat geval zal de vaste vergoeding conform de geldige wettelijke bepalingen verschuldigd zijn (en blijven). De vaste vergoeding wordt aangerekend op elke afrekenings- en/of slotfactuur.

  Eneco Klantendienst

  Klant worden: 011/37 38 00
  Battelsesteenweg 455i
  2800 Mechelen

  elektriciteit

  gas

  Totaal electriciteit & gas

  LET OP:
  * In de vergelijking die je via ons maakt, verrekenen wij de korting(en) direct in het jaarbedrag. Om in te schatten hoe hoog jouw maandelijks voorschotbedrag zal zijn delen wij dit jaarbedrag (incl. kortingen) gewoon door 12 maanden. Echter, de meeste leveranciers houden bij de bepaling van je maandelijks voorschotbedrag géén rekening met de korting(en). Deze korting(en) worden pas achteraf door de leverancier toegekend en verrekend met de jaarafrekening. Dat betekent dat het voorschotbedrag hoger uitvalt dan nodig is. Wil je je voorschotbedrag toch aanpassen? Dat kan altijd. Contacteer je leverancier, of laat ons iets weten: wij willen dat voor je doen met alle plezier!

  * De meeste leveranciers geven je de volledige korting pas als je minimaal 12 maanden klant blijft. Voorkom onaangename verrassingen en controleer ALTIJD even of je deze minimale periode van 12 maanden hebt gerespecteerd.  Want door het verliezen (helemaal of gedeeltelijk) van de korting zal je jaarafrekening hoger uitvallen dan nodig is.

  Onze klantwaardering

  Onze klanten zijn over het algemeen neutraal over Eneco
  Beoordeling 2703 klanten
  Zeer tevreden
  15%
  Tevreden
  31%
  Neutraal
  27%
  Ontevreden
  11%
  Zeer ontevreden
  15%
  Deze beoordeling is gebaseerd op de mening van alle klanten die via Aanbieders.be overgestapt zijn naar deze energieleverancier. Zij geven aan of de uiteindelijke overstap naar volle tevredenheid is verlopen en beoordelen de nieuwe leverancier op de volgende onderdelen: of de ontvangen communicatie van de leverancier duidelijk en correct is, of zij het juiste tarief hebben gekregen en of het berekende voorschot naar verwachting is. Het delen van elkaars ervaringen helpt nieuwe bezoekers weer met het maken van een goede keuze voor een nieuwe energieleverancier.
  Aanbieders.be maakt gebruik van cookies – inclusief cookies van derde partijen – om informatie te verzamelen over de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Hiermee kunnen we je de best mogelijke ervaring bieden, onze website blijven verbeteren en jouw aanbiedingen doen die aansluiten bij je interesses. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Klik voor meer details over ons gebruik van cookies of om op elk moment jouw voorkeuren te wijzigen op ‘Meer informatie, ook over het weigeren van cookies’.
  Akkoord