We hebben 2 tarieven gevonden vanaf € 1.681,81 per jaar

Selecteer je huidige tarief om je besparing te bepalen

We helpen je graag
 • Bel 011-37 38 00 Vandaag tot 17u30
 • Bel me terug Plan een gesprek

In hoeverre kan ik afgaan op jullie ingeschatte jaarkost?

 1. Je werkelijke verbruik

De vergelijking die je maakt is gebaseerd op het verbruik dat je ingaf óf de situatie (aantal inwonenden + type woning = gemiddeld verbruik) die je aanduidde.

Je werkelijke afrekening wordt echter verrekend op je werkelijke verbruik. Dit verbruik valt moeilijk te voorspellen. Zeker nu. Waarschijnlijk plan je de komende winter zo weinig mogelijk te gebruiken. Mogelijk vond je zelfs alternatieven om je woning te verwarmen. De kans dat je minder zal verbruiken dan de afgelopen 12 maanden is dus best wel groot.

 1. Prijsschommelingen op de markt

In tegenstelling tot een vast tarief, volgt een variabel tarief de schommelingen op de markt. Dat maakt het moeilijk om een voorspelling te doen. Daarom ontwikkelde de VREG een nieuwe berekeningsmethode die vertrekt vanuit de verwachte prijzen voor de komende 12 maanden. Deze verwachting is dan weer gebaseerd op:

 • de termijn waarop uw prijs wijzigt;
 • de beurs waarop uw leverancier energie koopt en;
 • de gebruikte prijsnoteringen van de beurs die je contract volgt.
 1. Steunmaatregelen van de overheid

Wie een variabel energiecontract heeft (of een vast contract afgesloten of hernieuwd na 1 oktober 2021) krijgt van november 2022 tot maart 2023 (5 maanden) elke maand een korting op de gasfactuur (135 euro per maand) en op de elektriciteitsfactuur (61 euro per maand).

Deze steunmaatregelen zijn nog niet verrekend in je vergelijking. Je mag ze er dus zelf nog aftellen.

Heeft het nog wel zin om te vergelijken?

Absoluut, meer dan ooit zelfs. De tarieven liggen momenteel weliswaar een heel stuk hoger dan dat je gewend bent, maar de verschillen tussen leveranciers zijn nu ook heel fors. Voor een gemiddeld gezin van 4 personen in een vrijstaande woning kom je al op een verschil van duizenden euro’s tussen de goedkoopste en de duurste.

Je doet er dus goed aan om na te gaan welke leverancier de beste prijzen heeft. Dat hoeft niet elke maand de nummer 1 te zijn. Zolang je tariefplan nog in de top van het klassement zit, zit je goed. Zie je het er niet meer tussen staan, stap je best over.

Waarom ligt mijn voorschotbedrag zoveel hoger dan aanvankelijk werd uitgerekend?

In de vergelijking die je via ons maakt, verrekenen wij eventuele korting(en) direct in het jaarbedrag. Om in te schatten hoe hoog jouw maandelijks voorschotbedrag zal zijn delen wij dit jaarbedrag (incl. kortingen) gewoon door 12 maanden.

Er zijn momenteel twee verschillende manieren om je jaarbedrag te berekenen. De Creg-methode of de Vreg-methode. Tot voor kort werd uitsluitend de Creg-berekening gebruikt.

Echter, vanaf deze maand is vrijwel elke leverancier overgestapt naar de VREG-methode. Dat zorgt ervoor dat je voorschotbedrag een stuk hoger uitvalt dan bij de berekening volgens de Creg-methode.

Hou er dus rekening mee dat jouw voorschotbedrag stuk hoger uitvalt ten opzichte van hetgeen je gewend bent via de CREG-methode.

Aangezien niemand in de toekomst kan kijken, weten we dan ook niet of je werkelijke afrekening na een jaar ook daadwerkelijk zo hoog komt uit te vallen. Je kunt het voorschotbedrag zelf aanpassen (let op: bij sommige leveranciers maar tot maximaal 20% van hetgeen zij zelf voorstellen) in je online klantenportaal of door rechtstreeks contact op te nemen met je leverancier. Probeer het voorschotbedrag in ieder geval zo hoog als mogelijk te zetten en/of zet zo goed als het kan geld opzij om na een jaar de eindafrekening te kunnen betalen.

Het beste advies dat we je kunnen geven is om zo zuinig mogelijk te zijn de komende maanden. Zet de verwarming standaard lager en laat bijvoorbeeld niet onnodig lang lampen branden om maar een paar voorbeelden te geven.

Vergelijk met je huidige leverancier en bereken je besparing

Opgelet: belangrijke tariefinformatie voor zonnepanelen

Voor consumenten met een zonnepaneelinstallatie zullen de kosten voor het gebruik van het net vanaf 6 december 2021 worden gereguleerd volgens het type meter. Als u een conventionele (terugdraaiende) meter hebt, betaalt u een vast bedrag op basis van het vermogen (kVA) van de installatie. Dit vaste bedrag wordt ook wel het prosumententarief genoemd. Als u een digitale meter hebt, krijgt u het teveel aan Kwh dat u teruglevert aan het net (injectie), terugbetaald. Bij deze compensatie wordt rekening gehouden met de kosten die u normaal had moeten betalen om het net te gebruiken. Er zij op gewezen dat de situatie in Vlaanderen verschilt van die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wallonië. Daar gelden andere regels. In Vlaanderen worden installaties van meer dan 10 kVA in sommige gevallen afzonderlijk behandeld.

Tarief gebaseerd op:
op basis van werkelijke afname
met het prosumententarief
Controleer jouw situatie
Vermogen omvormer:
kVa

Hoe wil je vergelijken?
Werkelijke afname:
Injectie dag
kWh
Injectie nacht
kWh
Injectie
kWh

Verfijn de prijzen

Vergelijking op basis van prosumententarief. Krijg je komende 12 maanden een digitale meter, dan volgt de afrekening op basis van je werkelijke verbruik.

Vermogen omvormer:
kVa
Hoe wil je vergelijken?
Werkelijke afname:
Injectie dag
kWh
Injectie nacht
kWh
Injectie
kWh
Maandpiek:
kW

De maandelijkse piek zoals gemeten in je digitale meter. Hiermee wordt je capaciteitstarief berekend.

  1
  Beste Prijs
  Elektriciteit & Gas Variabel Combi (Analoge meter, enkel voorschot)

  Frank Energie - Elektriciteit & Gas Variabel Combi (Analoge meter, enkel voorschot)

  Totale welkomstkorting € 210
  • Variabel tarief elektriciteit
  • Variabel tarief gas
  • 100% groene energie 100% groen
  • Contractduur: mnd
   1.892  158
  €  1.682 per jaar €  140 prijs per maand
  Korting
  € 210 per jaar € 18 prijs per maand
  Dankzij Aanbieders.be
  Productdetails Frank Energie - Elektriciteit & Gas Variabel Combi (Analoge meter, enkel voorschot)
  Promoties

  Deze eenmalige korting is enkel geldig voor nieuwe klanten die, online via Aanbieders.be, hun leveringscontract regelen met Frank Energie en is niet cumuleerbaar met andere promoties of kortingen. De korting bestaat uit een vast bedrag van € 210(€ 105 voor elektriciteit en € 105 voor gas), dat Frank Energie toekent via de factuur na één jaar ononderbroken verbruik op dit contract bij Frank Energie, op voorwaarde dat je jouw facturen tijdens de volledige duur van jouw contract steeds op tijd hebt betaald.

  Geldig voor nieuwe klanten (in Vlaanderen) die overstappen van een andere leverancier of die nog geen huidige leverancier hebben. Promotie enkel geldig voor aanvragen geplaatst en vervolledigd in de periode van 01-03-2024 tot en met 31-03-2024. Aanvragen die na 31-03-2024 vervolledigd worden, ontvangen automatisch enkel de op dat moment geldende promoties.

  Deze eenmalige korting is enkel geldig voor nieuwe klanten die, online via Aanbieders.be, hun leveringscontract regelen met Frank Energie en is niet cumuleerbaar met andere promoties of kortingen. De korting bestaat uit een vast bedrag van € 210 (€ 105 voor elektriciteit digitale meters, en € 105 voor gas), dat Frank Energie toekent via de factuur na één jaar ononderbroken verbruik op dit contract bij Frank Energie, op voorwaarde dat je jouw facturen tijdens de volledige duur van jouw contract steeds op tijd hebt betaald.

  Geldig voor nieuwe klanten (in Vlaanderen) die overstappen van een andere leverancier of die nog geen huidige leverancier hebben. Promotie enkel geldig voor aanvragen geplaatst en vervolledigd in de periode van 01-03-2024 tot en met 31-03-2024. Aanvragen die na 31-03-2024 vervolledigd worden, ontvangen automatisch enkel de op dat moment geldende promoties.

  electricity Elektriciteit: Elektriciteit Variabel (Analoge meter, enkel voorschot)
  gas Gas: Gas Variabel (enkel voorschot)
  contract Contract
  • Looptijd contract: 0 maanden
  • Opzegtermijn: 1 maand
  • Gratis aansluiting/overstap
  • Beschikbaar in Vlaanderen
  services Producten
  • Klantendienst telefonisch of via e-mail
  • Betaling via overschrijving of domiciliering

  Over Frank Energie

  Frank verfrist de energiemarkt met gezond verstand. Ongezonde marges en inefficiënte processen worden aangepakt, waardoor de prijs flink omlaag kan. Wat dat oplevert vloeit terug naar onze klant of naar onze natuur. Alles om energie en energieverbruik duurzamer te maken. We zijn transparant in alles wat we doen. We hanteren de openbaar gepubliceerde groothandelsprijzen voor gas en elektriciteit. Andere posten lichten we duidelijk toe. Zo weten onze klanten waarvoor ze betalen.

  Promotiebeleid

  Deze eenmalige korting is enkel geldig voor nieuwe klanten die, online via Aanbieders.be, hun leveringscontract regelen met Frank Energie en is niet cumuleerbaar met andere promoties of kortingen. De korting bestaat uit een vast bedrag dat Frank Energie toekent via de factuur na één jaar ononderbroken verbruik op dit contract bij Frank Energie, op voorwaarde dat je jouw facturen tijdens de volledige duur van jouw contract steeds op tijd hebt betaald.

  Dubbel voorschot

  Frank Energie hanteert voor de eerste leveringsmaand een "dubbel voorschot". In de maanden daarop wordt dit dubbele voorschot terugbetaald en vervangen voor de maand daarop. Meer informatie: https://www.frankenergie.nl/nl/dubbel-voorschot

  Frank Energie Klantendienst

  Klant worden: 011/37 38 00
  Lange Lozanastraat 142 bus 2
  2018 Antwerpen

  elektriciteit

  gas

  Totaal electriciteit & gas

  LET OP:
  * In de vergelijking die je via ons maakt, verrekenen wij de korting(en) direct in het jaarbedrag. Om in te schatten hoe hoog jouw maandelijks voorschotbedrag zal zijn delen wij dit jaarbedrag (incl. kortingen) gewoon door 12 maanden. Echter, de meeste leveranciers houden bij de bepaling van je maandelijks voorschotbedrag géén rekening met de korting(en). Deze korting(en) worden pas achteraf door de leverancier toegekend en verrekend met de jaarafrekening. Dat betekent dat het voorschotbedrag hoger uitvalt dan nodig is. Wil je je voorschotbedrag toch aanpassen? Dat kan altijd. Contacteer je leverancier, of laat ons iets weten: wij willen dat voor je doen met alle plezier!

  * De meeste leveranciers geven je de volledige korting pas als je minimaal 12 maanden klant blijft. Voorkom onaangename verrassingen en controleer ALTIJD even of je deze minimale periode van 12 maanden hebt gerespecteerd.  Want door het verliezen (helemaal of gedeeltelijk) van de korting zal je jaarafrekening hoger uitvallen dan nodig is.
  2
  Elektriciteit & Gas Variabel Combi (Analoge meter)

  Frank Energie - Elektriciteit & Gas Variabel Combi (Analoge meter)

  Totale welkomstkorting € 35
  • Variabel tarief elektriciteit
  • Variabel tarief gas
  • 100% groene energie 100% groen
  • Contractduur: mnd
   1.802  150
  €  1.767 per jaar €  147 prijs per maand
  Korting
  € 35 per jaar € 3 prijs per maand
  Dankzij Aanbieders.be
  Productdetails Frank Energie - Elektriciteit & Gas Variabel Combi (Analoge meter)
  Promoties

  Deze eenmalige korting is enkel geldig voor nieuwe klanten die, online via Aanbieders.be, hun leveringscontract regelen met Frank Energie en is niet cumuleerbaar met andere promoties of kortingen. De korting bestaat uit een vast bedrag van € 70 (€ 35 voor elektriciteit digitale meters, en € 35 voor gas), dat Frank Energie toekent via de factuur na één jaar ononderbroken verbruik op dit contract bij Frank Energie, op voorwaarde dat je jouw facturen tijdens de volledige duur van jouw contract steeds op tijd hebt betaald.

  Geldig voor nieuwe klanten (in Vlaanderen) die overstappen van een andere leverancier of die nog geen huidige leverancier hebben. Promotie enkel geldig voor aanvragen geplaatst en vervolledigd in de periode van 01-03-2024 tot en met 31-03-2024. Aanvragen die na 31-03-2024 vervolledigd worden, ontvangen automatisch enkel de op dat moment geldende promoties.

  electricity Elektriciteit: Elektriciteit Variabel (Analoge meter)
  gas Gas: Gas Variabel
  contract Contract
  • Looptijd contract: 0 maanden
  • Opzegtermijn: 1 maand
  • Gratis aansluiting/overstap
  • Beschikbaar in Vlaanderen
  services Producten
  • Klantendienst telefonisch of via e-mail
  • Betaling via overschrijving of domiciliering

  Over Frank Energie

  Frank verfrist de energiemarkt met gezond verstand. Ongezonde marges en inefficiënte processen worden aangepakt, waardoor de prijs flink omlaag kan. Wat dat oplevert vloeit terug naar onze klant of naar onze natuur. Alles om energie en energieverbruik duurzamer te maken. We zijn transparant in alles wat we doen. We hanteren de openbaar gepubliceerde groothandelsprijzen voor gas en elektriciteit. Andere posten lichten we duidelijk toe. Zo weten onze klanten waarvoor ze betalen.

  Promotiebeleid

  Deze eenmalige korting is enkel geldig voor nieuwe klanten die, online via Aanbieders.be, hun leveringscontract regelen met Frank Energie en is niet cumuleerbaar met andere promoties of kortingen. De korting bestaat uit een vast bedrag dat Frank Energie toekent via de factuur na één jaar ononderbroken verbruik op dit contract bij Frank Energie, op voorwaarde dat je jouw facturen tijdens de volledige duur van jouw contract steeds op tijd hebt betaald.

  Dubbel voorschot

  Frank Energie hanteert voor de eerste leveringsmaand een "dubbel voorschot". In de maanden daarop wordt dit dubbele voorschot terugbetaald en vervangen voor de maand daarop. Meer informatie: https://www.frankenergie.nl/nl/dubbel-voorschot

  Frank Energie Klantendienst

  Klant worden: 011/37 38 00
  Lange Lozanastraat 142 bus 2
  2018 Antwerpen

  elektriciteit

  gas

  Totaal electriciteit & gas

  LET OP:
  * In de vergelijking die je via ons maakt, verrekenen wij de korting(en) direct in het jaarbedrag. Om in te schatten hoe hoog jouw maandelijks voorschotbedrag zal zijn delen wij dit jaarbedrag (incl. kortingen) gewoon door 12 maanden. Echter, de meeste leveranciers houden bij de bepaling van je maandelijks voorschotbedrag géén rekening met de korting(en). Deze korting(en) worden pas achteraf door de leverancier toegekend en verrekend met de jaarafrekening. Dat betekent dat het voorschotbedrag hoger uitvalt dan nodig is. Wil je je voorschotbedrag toch aanpassen? Dat kan altijd. Contacteer je leverancier, of laat ons iets weten: wij willen dat voor je doen met alle plezier!

  * De meeste leveranciers geven je de volledige korting pas als je minimaal 12 maanden klant blijft. Voorkom onaangename verrassingen en controleer ALTIJD even of je deze minimale periode van 12 maanden hebt gerespecteerd.  Want door het verliezen (helemaal of gedeeltelijk) van de korting zal je jaarafrekening hoger uitvallen dan nodig is.
  Aanbieders.be maakt gebruik van cookies – inclusief cookies van derde partijen – om informatie te verzamelen over de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Hiermee kunnen we je de best mogelijke ervaring bieden, onze website blijven verbeteren en jouw aanbiedingen doen die aansluiten bij je interesses. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Klik voor meer details over ons gebruik van cookies of om op elk moment jouw voorkeuren te wijzigen op ‘Meer informatie, ook over het weigeren van cookies’.
  Akkoord