We hebben 4 tarieven gevonden vanaf € 2.489,52 per jaar

Selecteer je huidige tarief om je besparing te bepalen

We helpen je graag
 • Bel 011-37 38 00 Vandaag tot 17u30
 • Bel me terug Plan een gesprek

In hoeverre kan ik afgaan op jullie ingeschatte jaarkost?

 1. Je werkelijke verbruik

De vergelijking die je maakt is gebaseerd op het verbruik dat je ingaf óf de situatie (aantal inwonenden + type woning = gemiddeld verbruik) die je aanduidde.

Je werkelijke afrekening wordt echter verrekend op je werkelijke verbruik. Dit verbruik valt moeilijk te voorspellen. Zeker nu. Waarschijnlijk plan je de komende winter zo weinig mogelijk te gebruiken. Mogelijk vond je zelfs alternatieven om je woning te verwarmen. De kans dat je minder zal verbruiken dan de afgelopen 12 maanden is dus best wel groot.

 1. Prijsschommelingen op de markt

In tegenstelling tot een vast tarief, volgt een variabel tarief de schommelingen op de markt. Dat maakt het moeilijk om een voorspelling te doen. Daarom ontwikkelde de VREG een nieuwe berekeningsmethode die vertrekt vanuit de verwachte prijzen voor de komende 12 maanden. Deze verwachting is dan weer gebaseerd op:

 • de termijn waarop uw prijs wijzigt;
 • de beurs waarop uw leverancier energie koopt en;
 • de gebruikte prijsnoteringen van de beurs die je contract volgt.
 1. Steunmaatregelen van de overheid

Wie een variabel energiecontract heeft (of een vast contract afgesloten of hernieuwd na 1 oktober 2021) krijgt van november 2022 tot maart 2023 (5 maanden) elke maand een korting op de gasfactuur (135 euro per maand) en op de elektriciteitsfactuur (61 euro per maand).

Deze steunmaatregelen zijn nog niet verrekend in je vergelijking. Je mag ze er dus zelf nog aftellen.

Heeft het nog wel zin om te vergelijken?

Absoluut, meer dan ooit zelfs. De tarieven liggen momenteel weliswaar een heel stuk hoger dan dat je gewend bent, maar de verschillen tussen leveranciers zijn nu ook heel fors. Voor een gemiddeld gezin van 4 personen in een vrijstaande woning kom je al op een verschil van duizenden euro’s tussen de goedkoopste en de duurste.

Je doet er dus goed aan om na te gaan welke leverancier de beste prijzen heeft. Dat hoeft niet elke maand de nummer 1 te zijn. Zolang je tariefplan nog in de top van het klassement zit, zit je goed. Zie je het er niet meer tussen staan, stap je best over.

Waarom ligt mijn voorschotbedrag zoveel hoger dan aanvankelijk werd uitgerekend?

In de vergelijking die je via ons maakt, verrekenen wij eventuele korting(en) direct in het jaarbedrag. Om in te schatten hoe hoog jouw maandelijks voorschotbedrag zal zijn delen wij dit jaarbedrag (incl. kortingen) gewoon door 12 maanden.

Er zijn momenteel twee verschillende manieren om je jaarbedrag te berekenen. De Creg-methode of de Vreg-methode. Tot voor kort werd uitsluitend de Creg-berekening gebruikt.

Echter, vanaf deze maand is vrijwel elke leverancier overgestapt naar de VREG-methode. Dat zorgt ervoor dat je voorschotbedrag een stuk hoger uitvalt dan bij de berekening volgens de Creg-methode.

Hou er dus rekening mee dat jouw voorschotbedrag stuk hoger uitvalt ten opzichte van hetgeen je gewend bent via de CREG-methode.

Aangezien niemand in de toekomst kan kijken, weten we dan ook niet of je werkelijke afrekening na een jaar ook daadwerkelijk zo hoog komt uit te vallen. Je kunt het voorschotbedrag zelf aanpassen (let op: bij sommige leveranciers maar tot maximaal 20% van hetgeen zij zelf voorstellen) in je online klantenportaal of door rechtstreeks contact op te nemen met je leverancier. Probeer het voorschotbedrag in ieder geval zo hoog als mogelijk te zetten en/of zet zo goed als het kan geld opzij om na een jaar de eindafrekening te kunnen betalen.

Het beste advies dat we je kunnen geven is om zo zuinig mogelijk te zijn de komende maanden. Zet de verwarming standaard lager en laat bijvoorbeeld niet onnodig lang lampen branden om maar een paar voorbeelden te geven.

Vergelijk met je huidige leverancier en bereken je besparing

Opgelet: belangrijke tariefinformatie voor zonnepanelen

Voor consumenten met een zonnepaneelinstallatie zullen de kosten voor het gebruik van het net vanaf 6 december 2021 worden gereguleerd volgens het type meter. Als u een conventionele (terugdraaiende) meter hebt, betaalt u een vast bedrag op basis van het vermogen (kVA) van de installatie. Dit vaste bedrag wordt ook wel het verbruikstarief genoemd. Als u een digitale meter hebt, krijgt u het teveel aan Kwh dat u teruglevert aan het net (injectie), terugbetaald. Bij deze compensatie wordt rekening gehouden met de kosten die u normaal had moeten betalen om het net te gebruiken. Er zij op gewezen dat de situatie in Vlaanderen verschilt van die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Wallonië. Daar gelden andere regels. In Vlaanderen worden installaties van meer dan 10 kVA in sommige gevallen afzonderlijk behandeld.

Tarief gebaseerd op:
op basis van werkelijke afname
met het prosumententarief
Controleer jouw situatie
Vermogen omvormer:
kVa

Hoe wil je vergelijken?
Werkelijke afname:
Injectie dag
kWh
Injectie nacht
kWh
Injectie
kWh

Verfijn de prijzen

Vergelijking op basis van prosumententarief. Krijg je komende 12 maanden een digitale meter, dan volgt de afrekening op basis van je werkelijke verbruik.

Vermogen omvormer:
kVa
Hoe wil je vergelijken?
Werkelijke afname:
Injectie dag
kWh
Injectie nacht
kWh
Injectie
kWh
Maandpiek:
kW

De maandelijkse piek zoals gemeten in je digitale meter. Hiermee wordt je capaciteitstarief berekend.

  1
  Beste Prijs
  Comfy Flex
  Klantbeoordeling Neutraal (1343)

  Luminus - Comfy Flex

  Totale welkomstkorting € 78,26
  • Variabel tarief elektriciteit
  • Variabel tarief gas
  • 100% groene energie 100% groen
  • Contractduur: 12 mnd
   2.568  214
  €  2.490 per jaar €  207 prijs per maand
  Korting
  € 78 € 7
  Dankzij Aanbieders.be
  Productdetails Luminus - Comfy Flex
  Promoties

  Als nieuwe klant krijg je 250 kWh gratis op je afrekening voor het afsluiten van een Luminus elektriciteitscontract. Dit bedrag wordt berekend adhv een gemiddeld tarief voor de energiekosten en wordt toegekend na 12 maanden.

  Geldig voor nieuwe klanten (in Vlaanderen & Wallonië) die overstappen van een andere leverancier of die nog geen huidige leverancier hebben. Promotie enkel geldig voor aanvragen geplaatst en vervolledigd in de periode van 01-10-2023 tot en met 31-10-2023. Aanvragen die na 31-10-2023 vervolledigd worden, ontvangen automatisch enkel de op dat moment geldende promoties.

  Als nieuwe klant krijg je 500 kWh gratis (op de energiekost) voor het afsluiten van een Luminus Comfy Gas contract. Deze korting wordt toegekend 12 maanden na startdatum bij een tijdige betaling. Dit bedrag wordt berekend adhv het energie tarief van toepassing op enkelvoudige meters zoals vermeld in de bijzonder voorwaarden die bij jou van toepassing zijn. Bij verhuis blijft deze korting enkel geldig indien je het huidige contract meeneemt

  Geldig voor nieuwe klanten (in Vlaanderen & Wallonië) die overstappen van een andere leverancier of die nog geen huidige leverancier hebben. Promotie enkel geldig voor aanvragen geplaatst en vervolledigd in de periode van 01-10-2023 tot en met 31-10-2023. Aanvragen die na 31-10-2023 vervolledigd worden, ontvangen automatisch enkel de op dat moment geldende promoties.

  electricity Elektriciteit: Comfy Flex
  gas Gas: Comfy Flex
  contract Contract
  • Looptijd contract: 12 maanden
  • Opzegtermijn: 1 maand
  • Gratis aansluiting/overstap
  • Beschikbaar in Vlaanderen en Wallonië
  services Producten
  • Klantendienst telefonisch of via e-mail
  • Betaling via overschrijving of domiciliering

  Over Luminus

  Luminus moet als tweede grootste energieproducent en -leverancier in België alleen onderdoen voor Engie Electrabel. Luminus is onderdeel van Luminus EDF en is grootgrondbezitter van eigen elektriciteitscentrales voor aardgas, windmolenparken en waterkrachtcentrales in Vlaanderen en Wallonië. Het arsenaal aan groene stroom dat die parken produceren verdeelt Luminus via het #BeGreen Fix-tarief.

  Wil je die kostbare energie zo efficiënt mogelijk inzetten? Kies dan ook voor een verwarmingsketel met onderhoud, zonnepanelen, opslagbatterij voor zonne-energie, isolatie, een slimme thermostaat, voorraadvat voor instant warm water, elektrisch rijden en electro repair service.

  De ene leverancier is de andere niet ... Vergelijk gemakkelijk alle energieleveranciers en tarieven.

  Promotie beleid

  • Om de volledige promotie te ontvangen zal Luminus rekening houden of je minimaal 12 maanden klant bent gebleven of niet.
  • In het geval dat je eerder dan 12 maanden weer overstapt naar een andere leverancier, dan zal de promotie pro-rata toegepast worden. Dit betekent dat als je na 11 maanden besluit weer over te stappen naar een andere leverancier, Luminus zal in dat geval maar 11/12 deel van de promotie verrekend op je jaarafsluiting.
  • De vaste vergoeding (onderdeel van de ENERGIE-kosten) worden het eerste jaar (12 maanden) nooit pro-rata verrekend maar worden volledig in rekening gebracht. Vanaf het tweede jaar echter worden ook deze kosten pro-rata verrekend. 

  Luminus Klantendienst

  Klant worden: 011/37 38 00
  Postbus 47000
  1000 Brussel

  elektriciteit

  gas

  Totaal electriciteit & gas

  LET OP:
  * In de vergelijking die je via ons maakt, verrekenen wij de korting(en) direct in het jaarbedrag. Om in te schatten hoe hoog jouw maandelijks voorschotbedrag zal zijn delen wij dit jaarbedrag (incl. kortingen) gewoon door 12 maanden. Echter, de meeste leveranciers houden bij de bepaling van je maandelijks voorschotbedrag géén rekening met de korting(en). Deze korting(en) worden pas achteraf door de leverancier toegekend en verrekend met de jaarafrekening. Dat betekent dat het voorschotbedrag hoger uitvalt dan nodig is. Wil je je voorschotbedrag toch aanpassen? Dat kan altijd. Contacteer je leverancier, of laat ons iets weten: wij willen dat voor je doen met alle plezier!

  * De meeste leveranciers geven je de volledige korting pas als je minimaal 12 maanden klant blijft. Voorkom onaangename verrassingen en controleer ALTIJD even of je deze minimale periode van 12 maanden hebt gerespecteerd.  Want door het verliezen (helemaal of gedeeltelijk) van de korting zal je jaarafrekening hoger uitvallen dan nodig is.

  Onze klantwaardering

  Onze klanten zijn over het algemeen neutraal over Luminus
  Beoordeling 1343 klanten
  Zeer tevreden
  20%
  Tevreden
  44%
  Neutraal
  25%
  Ontevreden
  6%
  Zeer ontevreden
  5%
  Deze beoordeling is gebaseerd op de mening van alle klanten die via Aanbieders.be overgestapt zijn naar deze energieleverancier. Zij geven aan of de uiteindelijke overstap naar volle tevredenheid is verlopen en beoordelen de nieuwe leverancier op de volgende onderdelen: of de ontvangen communicatie van de leverancier duidelijk en correct is, of zij het juiste tarief hebben gekregen en of het berekende voorschot naar verwachting is. Het delen van elkaars ervaringen helpt nieuwe bezoekers weer met het maken van een goede keuze voor een nieuwe energieleverancier.
  2
  Comfy Green
  Klantbeoordeling Neutraal (1343)

  Luminus - Comfy Green

  Totale welkomstkorting € 95,97
  • Vast tarief elektriciteit
  • Vast tarief gas
  • 100% groene energie 100% groen
  • Contractduur: 12 mnd
   2.921  243
  €  2.825 per jaar €  235 prijs per maand
  Korting
  € 96 € 8
  Dankzij Aanbieders.be
  Productdetails Luminus - Comfy Green
  Promoties

   Als nieuwe klant krijg je 250 kWh gratis op je afrekening voor het afsluiten van een Luminus elektriciteitscontract. Dit bedrag wordt berekend adhv een gemiddeld tarief voor de energiekosten en wordt toegekend na 12 maanden.

  Geldig voor nieuwe klanten (in Vlaanderen & Wallonië) die overstappen van een andere leverancier of die nog geen huidige leverancier hebben. Promotie enkel geldig voor aanvragen geplaatst en vervolledigd in de periode van 01-10-2023 tot en met 31-10-2023. Aanvragen die na 31-10-2023 vervolledigd worden, ontvangen automatisch enkel de op dat moment geldende promoties.

  Als nieuwe klant krijg je 500 kWh gratis (op de energiekost) voor het afsluiten van een Luminus Comfy Gas contract. Deze korting wordt toegekend 12 maanden na startdatum bij een tijdige betaling. Dit bedrag wordt berekend adhv het energie tarief van toepassing op enkelvoudige meters zoals vermeld in de bijzonder voorwaarden die bij jou van toepassing zijn. Bij verhuis blijft deze korting enkel geldig indien je het huidige contract meeneemt.

  Geldig voor nieuwe klanten (in Vlaanderen & Wallonië) die overstappen van een andere leverancier of die nog geen huidige leverancier hebben. Promotie enkel geldig voor aanvragen geplaatst en vervolledigd in de periode van 01-10-2023 tot en met 31-10-2023. Aanvragen die na 31-10-2023 vervolledigd worden, ontvangen automatisch enkel de op dat moment geldende promoties.

  electricity Elektriciteit: Comfy
  gas Gas: Comfy Gas
  contract Contract
  • Looptijd contract: 12 maanden
  • Opzegtermijn: 1 maand
  • Gratis aansluiting/overstap
  • Beschikbaar in Vlaanderen en Wallonië
  services Producten
  • Klantendienst telefonisch of via e-mail
  • Betaling via overschrijving of domiciliering

  Over Luminus

  Luminus moet als tweede grootste energieproducent en -leverancier in België alleen onderdoen voor Engie Electrabel. Luminus is onderdeel van Luminus EDF en is grootgrondbezitter van eigen elektriciteitscentrales voor aardgas, windmolenparken en waterkrachtcentrales in Vlaanderen en Wallonië. Het arsenaal aan groene stroom dat die parken produceren verdeelt Luminus via het #BeGreen Fix-tarief.

  Wil je die kostbare energie zo efficiënt mogelijk inzetten? Kies dan ook voor een verwarmingsketel met onderhoud, zonnepanelen, opslagbatterij voor zonne-energie, isolatie, een slimme thermostaat, voorraadvat voor instant warm water, elektrisch rijden en electro repair service.

  De ene leverancier is de andere niet ... Vergelijk gemakkelijk alle energieleveranciers en tarieven.

  Promotie beleid

  • Om de volledige promotie te ontvangen zal Luminus rekening houden of je minimaal 12 maanden klant bent gebleven of niet.
  • In het geval dat je eerder dan 12 maanden weer overstapt naar een andere leverancier, dan zal de promotie pro-rata toegepast worden. Dit betekent dat als je na 11 maanden besluit weer over te stappen naar een andere leverancier, Luminus zal in dat geval maar 11/12 deel van de promotie verrekend op je jaarafsluiting.
  • De vaste vergoeding (onderdeel van de ENERGIE-kosten) worden het eerste jaar (12 maanden) nooit pro-rata verrekend maar worden volledig in rekening gebracht. Vanaf het tweede jaar echter worden ook deze kosten pro-rata verrekend. 

  Luminus Klantendienst

  Klant worden: 011/37 38 00
  Postbus 47000
  1000 Brussel

  elektriciteit

  gas

  Totaal electriciteit & gas

  LET OP:
  * In de vergelijking die je via ons maakt, verrekenen wij de korting(en) direct in het jaarbedrag. Om in te schatten hoe hoog jouw maandelijks voorschotbedrag zal zijn delen wij dit jaarbedrag (incl. kortingen) gewoon door 12 maanden. Echter, de meeste leveranciers houden bij de bepaling van je maandelijks voorschotbedrag géén rekening met de korting(en). Deze korting(en) worden pas achteraf door de leverancier toegekend en verrekend met de jaarafrekening. Dat betekent dat het voorschotbedrag hoger uitvalt dan nodig is. Wil je je voorschotbedrag toch aanpassen? Dat kan altijd. Contacteer je leverancier, of laat ons iets weten: wij willen dat voor je doen met alle plezier!

  * De meeste leveranciers geven je de volledige korting pas als je minimaal 12 maanden klant blijft. Voorkom onaangename verrassingen en controleer ALTIJD even of je deze minimale periode van 12 maanden hebt gerespecteerd.  Want door het verliezen (helemaal of gedeeltelijk) van de korting zal je jaarafrekening hoger uitvallen dan nodig is.

  Onze klantwaardering

  Onze klanten zijn over het algemeen neutraal over Luminus
  Beoordeling 1343 klanten
  Zeer tevreden
  20%
  Tevreden
  44%
  Neutraal
  25%
  Ontevreden
  6%
  Zeer ontevreden
  5%
  Deze beoordeling is gebaseerd op de mening van alle klanten die via Aanbieders.be overgestapt zijn naar deze energieleverancier. Zij geven aan of de uiteindelijke overstap naar volle tevredenheid is verlopen en beoordelen de nieuwe leverancier op de volgende onderdelen: of de ontvangen communicatie van de leverancier duidelijk en correct is, of zij het juiste tarief hebben gekregen en of het berekende voorschot naar verwachting is. Het delen van elkaars ervaringen helpt nieuwe bezoekers weer met het maken van een goede keuze voor een nieuwe energieleverancier.
  3
  Optimal
  Klantbeoordeling Neutraal (1343)

  Luminus - Optimal

  Momenteel geen promoties
  • Variabel tarief elektriciteit
  • Variabel tarief gas
  • 0% groene energie
  • Contractduur: 12 mnd
  €  2.873 per jaar €  239 prijs per maand
  Productdetails Luminus - Optimal
  electricity Elektriciteit: Optimal
  gas Gas: Optimal
  contract Contract
  • Looptijd contract: 12 maanden
  • Opzegtermijn: 1 maand
  • Gratis aansluiting/overstap
  • Beschikbaar in Vlaanderen en Wallonië
  services Producten
  • Klantendienst telefonisch of via e-mail
  • Betaling via overschrijving of domiciliering

  Over Luminus

  Luminus moet als tweede grootste energieproducent en -leverancier in België alleen onderdoen voor Engie Electrabel. Luminus is onderdeel van Luminus EDF en is grootgrondbezitter van eigen elektriciteitscentrales voor aardgas, windmolenparken en waterkrachtcentrales in Vlaanderen en Wallonië. Het arsenaal aan groene stroom dat die parken produceren verdeelt Luminus via het #BeGreen Fix-tarief.

  Wil je die kostbare energie zo efficiënt mogelijk inzetten? Kies dan ook voor een verwarmingsketel met onderhoud, zonnepanelen, opslagbatterij voor zonne-energie, isolatie, een slimme thermostaat, voorraadvat voor instant warm water, elektrisch rijden en electro repair service.

  De ene leverancier is de andere niet ... Vergelijk gemakkelijk alle energieleveranciers en tarieven.

  Promotie beleid

  • Om de volledige promotie te ontvangen zal Luminus rekening houden of je minimaal 12 maanden klant bent gebleven of niet.
  • In het geval dat je eerder dan 12 maanden weer overstapt naar een andere leverancier, dan zal de promotie pro-rata toegepast worden. Dit betekent dat als je na 11 maanden besluit weer over te stappen naar een andere leverancier, Luminus zal in dat geval maar 11/12 deel van de promotie verrekend op je jaarafsluiting.
  • De vaste vergoeding (onderdeel van de ENERGIE-kosten) worden het eerste jaar (12 maanden) nooit pro-rata verrekend maar worden volledig in rekening gebracht. Vanaf het tweede jaar echter worden ook deze kosten pro-rata verrekend. 

  Luminus Klantendienst

  Klant worden: 011/37 38 00
  Postbus 47000
  1000 Brussel

  elektriciteit

  gas

  Totaal electriciteit & gas

  LET OP:
  * In de vergelijking die je via ons maakt, verrekenen wij de korting(en) direct in het jaarbedrag. Om in te schatten hoe hoog jouw maandelijks voorschotbedrag zal zijn delen wij dit jaarbedrag (incl. kortingen) gewoon door 12 maanden. Echter, de meeste leveranciers houden bij de bepaling van je maandelijks voorschotbedrag géén rekening met de korting(en). Deze korting(en) worden pas achteraf door de leverancier toegekend en verrekend met de jaarafrekening. Dat betekent dat het voorschotbedrag hoger uitvalt dan nodig is. Wil je je voorschotbedrag toch aanpassen? Dat kan altijd. Contacteer je leverancier, of laat ons iets weten: wij willen dat voor je doen met alle plezier!

  * De meeste leveranciers geven je de volledige korting pas als je minimaal 12 maanden klant blijft. Voorkom onaangename verrassingen en controleer ALTIJD even of je deze minimale periode van 12 maanden hebt gerespecteerd.  Want door het verliezen (helemaal of gedeeltelijk) van de korting zal je jaarafrekening hoger uitvallen dan nodig is.

  Onze klantwaardering

  Onze klanten zijn over het algemeen neutraal over Luminus
  Beoordeling 1343 klanten
  Zeer tevreden
  20%
  Tevreden
  44%
  Neutraal
  25%
  Ontevreden
  6%
  Zeer ontevreden
  5%
  Deze beoordeling is gebaseerd op de mening van alle klanten die via Aanbieders.be overgestapt zijn naar deze energieleverancier. Zij geven aan of de uiteindelijke overstap naar volle tevredenheid is verlopen en beoordelen de nieuwe leverancier op de volgende onderdelen: of de ontvangen communicatie van de leverancier duidelijk en correct is, of zij het juiste tarief hebben gekregen en of het berekende voorschot naar verwachting is. Het delen van elkaars ervaringen helpt nieuwe bezoekers weer met het maken van een goede keuze voor een nieuwe energieleverancier.
  4
  Comfy+
  Klantbeoordeling Neutraal (1343)

  Luminus - Comfy+

  Totale welkomstkorting € 102,62
  • Vast tarief elektriciteit
  • Vast tarief gas
  • 100% groene energie 100% groen
  • Contractduur: mnd
   3.040  253
  €  2.937 per jaar €  245 prijs per maand
  Korting
  € 103 € 9
  Dankzij Aanbieders.be
  Productdetails Luminus - Comfy+
  Promoties

  Als nieuwe klant krijg je 250 kWh gratis op je afrekening voor het afsluiten van een Luminus elektriciteitscontract. Dit bedrag wordt berekend adhv een gemiddeld tarief voor de energiekosten en wordt toegekend na 12 maanden.  

  Geldig voor nieuwe klanten (in Vlaanderen & Wallonië) die overstappen van een andere leverancier of die nog geen huidige leverancier hebben. Promotie enkel geldig voor aanvragen geplaatst en vervolledigd in de periode van 01-10-2023 tot en met 31-10-2023. Aanvragen die na 31-10-2023 vervolledigd worden, ontvangen automatisch enkel de op dat moment geldende promoties.

  Als nieuwe klant krijg je 500 kWh gratis (op de energiekost) voor het afsluiten van een Luminus Comfy Gas contract in maart 2019. Deze korting wordt toegekend 12 maanden na startdatum bij een tijdige betaling. Dit bedrag wordt berekend adhv het energie tarief van toepassing op enkelvoudige meters zoals vermeld in de bijzonder voorwaarden die bij jou van toepassing zijn. Bij verhuis blijft deze korting enkel geldig indien je het huidige contract meeneemt

  Geldig voor nieuwe klanten (in Vlaanderen & Wallonië) die overstappen van een andere leverancier of die nog geen huidige leverancier hebben. Promotie enkel geldig voor aanvragen geplaatst en vervolledigd in de periode van 01-10-2023 tot en met 31-10-2023. Aanvragen die na 31-10-2023 vervolledigd worden, ontvangen automatisch enkel de op dat moment geldende promoties.

  electricity Elektriciteit: Comfy+
  gas Gas: Comfy+
  contract Contract
  • Looptijd contract: 0 maanden
  • Opzegtermijn: 1 maand
  • Gratis aansluiting/overstap
  • Beschikbaar in Vlaanderen en Wallonië
  services Producten
  • Klantendienst telefonisch of via e-mail
  • Betaling via overschrijving of domiciliering

  Over Luminus

  Luminus moet als tweede grootste energieproducent en -leverancier in België alleen onderdoen voor Engie Electrabel. Luminus is onderdeel van Luminus EDF en is grootgrondbezitter van eigen elektriciteitscentrales voor aardgas, windmolenparken en waterkrachtcentrales in Vlaanderen en Wallonië. Het arsenaal aan groene stroom dat die parken produceren verdeelt Luminus via het #BeGreen Fix-tarief.

  Wil je die kostbare energie zo efficiënt mogelijk inzetten? Kies dan ook voor een verwarmingsketel met onderhoud, zonnepanelen, opslagbatterij voor zonne-energie, isolatie, een slimme thermostaat, voorraadvat voor instant warm water, elektrisch rijden en electro repair service.

  De ene leverancier is de andere niet ... Vergelijk gemakkelijk alle energieleveranciers en tarieven.

  Promotie beleid

  • Om de volledige promotie te ontvangen zal Luminus rekening houden of je minimaal 12 maanden klant bent gebleven of niet.
  • In het geval dat je eerder dan 12 maanden weer overstapt naar een andere leverancier, dan zal de promotie pro-rata toegepast worden. Dit betekent dat als je na 11 maanden besluit weer over te stappen naar een andere leverancier, Luminus zal in dat geval maar 11/12 deel van de promotie verrekend op je jaarafsluiting.
  • De vaste vergoeding (onderdeel van de ENERGIE-kosten) worden het eerste jaar (12 maanden) nooit pro-rata verrekend maar worden volledig in rekening gebracht. Vanaf het tweede jaar echter worden ook deze kosten pro-rata verrekend. 

  Luminus Klantendienst

  Klant worden: 011/37 38 00
  Postbus 47000
  1000 Brussel

  elektriciteit

  gas

  Totaal electriciteit & gas

  LET OP:
  * In de vergelijking die je via ons maakt, verrekenen wij de korting(en) direct in het jaarbedrag. Om in te schatten hoe hoog jouw maandelijks voorschotbedrag zal zijn delen wij dit jaarbedrag (incl. kortingen) gewoon door 12 maanden. Echter, de meeste leveranciers houden bij de bepaling van je maandelijks voorschotbedrag géén rekening met de korting(en). Deze korting(en) worden pas achteraf door de leverancier toegekend en verrekend met de jaarafrekening. Dat betekent dat het voorschotbedrag hoger uitvalt dan nodig is. Wil je je voorschotbedrag toch aanpassen? Dat kan altijd. Contacteer je leverancier, of laat ons iets weten: wij willen dat voor je doen met alle plezier!

  * De meeste leveranciers geven je de volledige korting pas als je minimaal 12 maanden klant blijft. Voorkom onaangename verrassingen en controleer ALTIJD even of je deze minimale periode van 12 maanden hebt gerespecteerd.  Want door het verliezen (helemaal of gedeeltelijk) van de korting zal je jaarafrekening hoger uitvallen dan nodig is.

  Onze klantwaardering

  Onze klanten zijn over het algemeen neutraal over Luminus
  Beoordeling 1343 klanten
  Zeer tevreden
  20%
  Tevreden
  44%
  Neutraal
  25%
  Ontevreden
  6%
  Zeer ontevreden
  5%
  Deze beoordeling is gebaseerd op de mening van alle klanten die via Aanbieders.be overgestapt zijn naar deze energieleverancier. Zij geven aan of de uiteindelijke overstap naar volle tevredenheid is verlopen en beoordelen de nieuwe leverancier op de volgende onderdelen: of de ontvangen communicatie van de leverancier duidelijk en correct is, of zij het juiste tarief hebben gekregen en of het berekende voorschot naar verwachting is. Het delen van elkaars ervaringen helpt nieuwe bezoekers weer met het maken van een goede keuze voor een nieuwe energieleverancier.
  Aanbieders.be maakt gebruik van cookies – inclusief cookies van derde partijen – om informatie te verzamelen over de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Hiermee kunnen we je de best mogelijke ervaring bieden, onze website blijven verbeteren en jouw aanbiedingen doen die aansluiten bij je interesses. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Klik voor meer details over ons gebruik van cookies of om op elk moment jouw voorkeuren te wijzigen op ‘Meer informatie, ook over het weigeren van cookies’.
  Akkoord