Deze vragen krijgen we vaker

Wat is het verschil tussen analoge of digitale tv?

Analoge tv

Analoge tv of kabel tv is de ‘oude’ manier van tv-kijken. Doorgaans krijg je zo’n 30 zenders voor de kiezen, en moet je het met wat minder kleuren en in sommige gevallen zelfs ruizig beeld stellen.

De technische uitleg:

Analoge tv is een lineair signaal waardoor er heel wat gegevens verloren gaan voor de beelden op je scherm verschijnen. De kwaliteit is dus niet zo goed als bij digitale tv. Analoge tv wordt trouwens ook niet verder ontwikkeld.

De nuttige uitleg:

Met analoge tv kun je een beperkt zenderaanbod bekijken, waaronder de zenders van de openbare omroep.

De term ‘kabel-tv’ kan misleidend zijn, want ook om digitale tv te ontvangen heb je een coaxkabel, telefoonlijn of satellietontvanger nodig.

Digitale tv

De technische uitleg:

Digitale tv kan, dankzij een compacter en trapsgewijs televisiesignaal, meer gegevens doorsturen en beelden dus preciezer op je scherm brengen. Je hebt een decoder nodig om digitale tv te kunnen kijken.

De nuttige uitleg:

Je ontvangt meer dan 100 zenders, geniet van een betere beeldkwaliteit, een digitale programmagids, de mogelijkheid om programma’s op te nemen enzovoort,…

Niet gevonden wat je nodig hebt? Contacteer ons

Aanbieders.be maakt gebruik van cookies – inclusief cookies van derde partijen – om informatie te verzamelen over de manier waarop bezoekers onze website gebruiken. Hiermee kunnen we je de best mogelijke ervaring bieden, onze website blijven verbeteren en jouw aanbiedingen doen die aansluiten bij je interesses. Door op ‘Akkoord’ te klikken ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Klik voor meer details over ons gebruik van cookies of om op elk moment jouw voorkeuren te wijzigen op ‘Meer informatie, ook over het weigeren van cookies’.