Energie: vergelijk tarieven elektriciteit in België

Iedereen kan kosteloos en zonder onderbreking overstappen naar een andere energieleverancier (kosteloos veranderen van energieleverancier), ongeacht uw huidige contractduur. Wel dient u rekening te houden met een opzegperiode van 1 maand. Als u via ons overstapt, wordt hier onmiddellijk rekening mee gehouden. Vergelijk alle energieleveranciers, stap over in 5 minuten tijd en bespaar tot vele honderden euro's!

Uitleg nodig?
011-37.38.00

e-mail ons | wij bellen u
Snel vergelijken

Waar vind ik dat?

Ik ken mijn verbruik niet

  1. kWh

  2. kWh
  3.  

Wat betekent dit?

Hoe bepaal ik dit?

Toon uitleg

Waarom is dit nodig?

  1.  

Vergelijken van mijn energie leveranciers in België

Op deze onafhankelijke website kunt u heel gemakkelijk alle prijzen en tarieven van de energieleveranciers in België met elkaar vergelijken. De tarieven worden iedere maand aangepast op aangeven van de energiemaatschappijen en staan onder toezicht van de CREG (toezichthouder op de energiemarkt) en het FOD. Zo bent u er zeker van dat de tarieven actueel zijn en dat de vergelijkingsresultaten op deze website transparant.


In een handig overzicht worden u alle energietarieven in volgorde van de goedkoopste naar de duurste gepresenteerd. Al dan niet rekening houdend met de kortingen die energieleveranciers weggeven aan nieuwe klanten. Deze kortingen maken een groot verschil op de jaarprijs. Houdt u er wel rekening mee dat deze korting vaak alleen van toepassing is op het eerste jaar en dat u daarvoor een jaar lang ononderbroken klant moet blijven. De korting wordt achteraf op uw jaarafrekening verrekend.


Aanbieders.be regelt ook voor u gratis de overstap naar een andere energieleverancier of in gevallen ook de tarief aanpassing bij uw huidige energieleverancier. U vergelijkt elektriciteit en/ of aardgas heel eenvoudig aan de hand van uw laatste jaarafrekening. Hebt u die niet bij de hand dan kunt u aan de hand van gemiddelde verbruiken toch makkelijk een vergelijking van alle energie tarieven maken. Gas en elektriciteit vergelijken en overstappen naar een andere energie leverancier was nog nooit zo gemakkelijk. Wij raden het u dan ook aan om dit ieder jaar weer te doen.Mijn energie; hoe maakt u een persoonlijke vergelijking

Om nauwkeurig te berekenen wat de tarieven zijn van de energieleveranciers hebben wij een zo nauwkeurig mogelijk verbruik van uw situatie nodig. Daarom is het het makkelijkste als u uw laatste jaarafrekening erbij neemt. Heeft u deze nog niet,of niet bij de hand, dan kunt u in de berekeningstool aangeven om met een gemiddeld verbruik rekening te houden.


U geeft verder nog aan wat u belangrijk vind, zoals een vast of een variabel tarief, een kort lopend contract of liever een contract van meerdere jaren. De gepresenteerde resultaten geven u een goed inzicht in de onderlinge verschillen van de energieleveranciers en de tarieven die zij voor levering van energie aanrekenen.


U kunt de resultaten nogmaals aanpassen door bijvoorbeeld wel of geen rekening te houden met kortingen.


Vergelijken van groene energie, en tarieven van elektriciteit en aardgas

U kunt bij ons actuele energieprijzen vergelijken van exclusieve aanbiedingen van de energie aanbieders, waardoor u honderden Euro’s per jaar kunt besparen. Zo eenvoudig kan gas en elektriciteit vergelijken zijn.


Door het verhandelen van groene stroomcertificaten is het vaak niet goed te achterhalen op welke manier de effectief geleverde energie duurzaam opgewekt is. Er zijn maar een handjevol energie leveranciers die echt op een duurzame manier hun elektriciteit opgewekt hebben. Zo zijn Eneco en Mega twee zeer duurzame energie maatschappijen. Weer andere leveranciers hebben vaak maar een enkel als groen te bestempelen product in hun assortiment. in samenwerking met Greenpeace werken wij nog aan een manier om ook op dit vlak het kaf van het koren te kunnen onderscheiden.