Home » Telefonie » Vraag & Antwoord » Hoe werkt de belwijzer voor vaste telefonie?

Hoe werkt de belwijzer voor vaste telefonie?


Onze belwijzer voor vaste telefonie houdt oa. rekening met piek-en daluren, met de verschillende (gratis) diensten die gelden als u naar een andere vaste lijn belt, met de kosten verbonden aan het telefoneren naar het buitenland, met uw woonplaats en ten laatste met uw huidige operator. De berekening geldt telkens voor een periode van 1 maand.

We hebben getracht onze belwijzer zo eenvoudig mogelijk te maken, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Hiervoor hebben we onze toevlucht genomen tot een aantal veronderstellingen in de berekening. Als u een vergelijking heeft ingevuld, kan u alle details van de prijssimulatie bekijken door op het informatiesymbool in de resultatentabel te klikken.

In feite maken we slechts 4 "veronderstellingen";

  1. Vaste telefonie binnenland: piek-en daluren: Belt u veel overdag, 's avonds/weekend, naar een vaste lijn of naar een  GSM. De meeste operatoren bieden een goedkoper tarief aan als u belt naar een GSM. Als u aanduidt dat u vooral tijdens piekuren belt, tellen wij 75% van de gesprekken aan piekurentarief, en 25% aan dalurentarief. Indien u vooral tijdens daluren belt is die verhouding juist andersom. En als u op beide momenten ongeveer evenveel belt, verdelen we het 53% voor piekuren en 47% voor daluren.
  2. Vaste telefonie buitenland: Wenst u overdag of 's avonds/weekends gratis te telefoneren naar het buitenland. Sommige operatoren bieden een tarief aan waarmee u gratis of goedkoper naar het buitenland kan bellen. Om het internationaal bellen inzichtelijk te maken, zijn we gemakkelijkerwijs uitgegaan van telefoongesprekken naar een van de directe buurlanden, en als die onderling verschilden, dan hebben we Nederland als referentieland genomen.
  3. Uw woonplaats: Niet alle contracten en operatoren zijn beschikbaar in heel België. Daarom vragen wij waar u woont zodat we zeker zijn dat we u de juiste keuzes voorstellen.
  4. Uw huidige operator: Zo kunnen we een juist en goede vergelijking maken ten opzichte van uw huidige contract.

Indien het vaste telefonie product een actieve Belgacomlijn vereist, hebben we de abonnementsprijs van Belgacom Classic lijn gebruikt in de berekening.

Laat het duidelijk zijn dat onze belwijzer uw gedrag simuleert, maar dus niet exact kan voorspellen.Meer FAQs