Home » Telefonie » Vraag & Antwoord » Hoe werkt de belwijzer?

Hoe werkt de belwijzer?


De markt van de gsm abonnementen en prepaidkaarten is niet eenvoudig om in kaart te brengen. Onze belwijzer houdt o.a. rekening met de "gratis" belminuten en sms'en die je al dan niet aangeboden krijgt, met de verschillende tariferingen die gelden als je naar je eigen netwerk of naar een ander netwerk belt, met connectiekosten en ook met de lengte van je gesprekken. De berekening geldt telkens voor een periode van 1 maand.

We hebben getracht onze belwijzer zo eenvoudig mogelijk te maken, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Hiervoor hebben we onze toevlucht genomen tot een aantal veronderstellingen in de berekening. Als je een vergelijking hebt ingevuld, kun je alle details van de prijssimulatie bekijken door op het informatiesymbool in de resultatentabel te klikken.

In feite maken we slechts 3 "veronderstellingen";

  1. Hoeveel uur bel je en hoeveel sms'en verstuur je: afhankelijk van het marktaandeel van jouw operator maken we hier een berekening op. Bv. klanten bij de grootste operator van het land, Proximus, hebben meer kans om iemand te bellen die ook op het Proximus netwerk zit dan bijvoorbeeld een klant bij EDPNet Mobile. Afhankelijk van de gemiddelde gespreksduur die jij aanvinkt, bepalen wij hoeveel keer jij een kort, gewoon of lang gesprek zal voeren enz. Een kort gesprek duurt in onze simulator 48 sec, een gewoon gesprek 2,5 minuten en een lang gesprek 5 minuten.
  2. Wens je internet op jouw GSM: Hoelang jouw gesprekken duren: tegewoordig is mobiel internet niet meer weg te denken. Alle operatoren bieden dan ook abonnementen aan met mobiel internet.
  3. Jouw huidige operator: Zo kunnen we een juist en goede vergelijking maken ten opzichte van uw huidige contract.
Laat het duidelijk zijn dat onze belwijzer jouw gedrag simuleert, maar dus niet exact kan voorspellen.

 

In het geval dat voor bepaalde producten, de internationaal bellen tarieven niet duidelijk waren, zijn we uitgegaan van 0,49 per minuut.Meer FAQs