Home » Telefonie » Vraag & Antwoord » Huidig GSM-nummer behouden

Huidig GSM-nummer behouden


Huidig GSM-nummer behouden. Hoe gaat het in zijn werk?

Alle GSM-operatoren zijn wettelijk verplicht om gratis uw huidige nummer over te nemen/dragen als u een nieuw gsm-abonnement of herlaadkaart bestelt. Tegenwoordig is veranderen van GSM-operator heel erg eenvoudig geworden. Alles is online aan te vragen, de sim-kaarten en toegangscodes worden u allemaal gratis via de post geleverd binnen 24h. U kan bovendien altijd uw huidige gsm-nummer gratis behouden.

Tijdens het bestelproces dient u hiertoe een optie aan te vinken, waarna u dan uw huidige telefoonnummer en vaak ook het SIM-kaart nummer dient in te vullen. De nieuwe gsm-operator doet vervolgens de rest. Als u het telefoonnummer op naam van een bedrijf staat, dient u ook nog de persoonsgegevens van de telecom-verantwoordelijke binnen het bedrijf op te geven.

Procedure

  1. U ontvangt de nieuwe SIM-kaart via de post, vergezeld van de nieuwe PIN & PUK toegangscodes.
  2. U laat uw oude SIM-kaart in uw toestel steken, tot op het moment dat u een SMS van uw nieuwe provider ontvangt, of dat het signaal van uw huidige provider wegvalt.
  3. Nu pas vervangt u de oude simkaart door de nieuwe die u thuis is toegestuurd. U vult de nieuwe PIN-code in. Op uw scherm verschijnt de naam van uw nieuwe provider (dit kan tot 30 minuten duren)
  4. Proficiat ! Uw overstap is gerealiseerd en u kan beginnen bellen aan het door u gekozen goedkoper tarief. Voor uw vrienden en familie verandert er niets want u blijft bereikbaar op uw vertrouwde nummer, u belt alleen een stuk goedkoper !


Meer FAQs