Home » Telefonie » Vraag & Antwoord » Bespaar op uw belkosten

Bespaar op uw belkosten


Vandaag de dag is een gsm toestel niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Dag en nacht zijn we overal bereikbaar.  In de beginjaren kon er alleen gebeld worden met de mobiele telefoon. Als snel kwam er smsen bij. Ondertussen gebruiken meer en meer mensen een smartphone met mobiel internet. Die beidt meer mogelijkheden dan een basic toestel. Je kan er mobiel mee surfen, emailen, muziek beluisteren, …

Door deze uitgebreide mogelijkheden verliest de beller steeds meer het overzicht over de kosten. Is het voordeliger om van provider te wisselen? Is een mobiel internetabonnement wel echt nodig? Met welke handige apps kunt u geld besparen?
In enkele stappen legt Aanbieders.be u uit hoe u kunt besparen op uw telefoonrekening.

Vernieuw uw contract.
Bij een nieuw abonnement bieden de telecomoperatoren vaak allerlei kortingen en extra’s aan die u misloopt als u uw oude contract behoudt. Een nieuw contract biedt bovendien een goede gelegenheid om te kijken of het afgesloten abonnement nog wel bij u past. Want belgedrag kan natuurlijk veranderen.

Ontleed oude rekeningen.
Voordat u kiest voor een nieuw abonnement, is het goed om eerst te kijken naar uw oude gsm rekeningen. Zo kunt u zien wat u precies verbruikt. Let daarbij niet op het bedrag maar op de gespreksduur.

Bepaal of u internet wilt of niet.
Als u een gms toestel hebt met internetmogelijkheden, dan kan het afsluiten van een mobiel internetabonnement nuttig zijn. Maar dat hoeft niet altijd. Op steeds meer plaatsen zoals kantoren, restaurants en openbare gebouwen kunt u tegenwoordig gebruik maken van gratis draadloze netwerken (WiFi). Als u thuis een wifi verbinding hebt of niet constant onderweg online wil zijn, hebt u geen mobiel internet nodig en bespaart u ook weer. U logt gewoon in op uw eigen WiFi netwerk.
Maar voor bepaalde diensten heeft u wel een constante internetverbinding nodig. Bv. voor apps met navigatiefuncties of gratis sms-programma’s.

Bespaar met apps.
Een app is software speciaal ontwikkeld voor mobiele toestellen. Om gebruik te kunnen maken van deze apps, hebt u een toestel nodig waarop u apps kunt downloaden. De grootste keuze in apps hebt u bij de iPhone, BlackBerry’s en Android toestellen. Oudere telefoons hebben geen functionaliteit om deze applicaties te installeren.

Er zijn veel verschillende apps waarmee via internet gratis kan worden gebeld en gesmst zoals Skype en Whatsapp. Maar degene met wie u wilt bellen of smsen moet deze app ook geïnstalleerd hebben op zijn smartphone .En niet alle apps zijn beschikbaar voor alle soorten smartphones. Een volledig gelijkwaardig alternatief voor bellen is het nog niet. Maar als u er slim gebruik van maakt, kunt u per maand toch al een tiental minuten gratis bellen.

Enkele voorbeelden van nuttige apps.
- Skype
Veruit de bekendste app voor gratis bellen voor zowel smartphones als computers. Er kan gratis gebeld worden naar andere toestellen waarop Skype ook geïnstalleerd is. Dit is vooral bij internationale gesprekken voordelig.

- Whatsapp
Deze app is beschikbaar voor iPhone, BlackBerry en Android. Het programma vindt automatisch andere Whatsapp-gebruikers in u contactenlijst zodat u meteen ziet met wie u gratis kunt smsen.

- Viber
Viber is een iPhone-app waarmee u gratis kunt bellen. Als uw contactpersonen ook Viber hebben geïnstalleerd op hun iPhone, kunt u elkaar voortaan gratis bellen. In uw contactenlijst ziet u eenvoudig wie de app heeft geïnstalleerd door het Viber-logo naast hun naam.

- Pingchat
Met deze app kunt u gratis bellen en smsen. Beschikbaar voor iPhone, BlackBerry en Android.

- 3G Watchdog
Door het gebruik van apps en mobiel internet heeft u uw verbruik soms niet zelf in de hand. Vooral om dat sommige apps op de achtergrond al veel data verbruiken. Om uw dataverbruik in de gaten te houden is er3G Watchdog. Met deze app kunt u uw eigen datalimiet instellen en volgen hoeveel procent daarvan is verbruikt. Voorlopig is deze app alleen beschikbaar voor Android telefoons.

 

Heeft u nog verdere vragen? Aarzel niet ons te contacteren.
U wilt nu veranderen van gsm operator? Doe dan een vergelijking op onze website en vind het voordeligste gsm abonnement!
 Meer FAQs