Home » Sparen » Vraag & Antwoord » Hoe kan ik een kredietkaart aanvragen?

Hoe kan ik een kredietkaart aanvragen?


Voor de meeste kredietkaarten komt in aanmerking vanaf een maandinkomen van 1200 €. Bovendien geldt als eis dat u geen geregistreerde betalingsachterstanden heeft.
Per kredietkaart gelden andere acceptatievoorwaarden. Het kan dus voorkomen dat u bij de ene kredietkaart wordt afgewezen maar wel voor een andere kredietkaart in aanmerking komt.

De kredietkaartuitgever zal bij een aanvragen uw kredietwaardigheid toetsen. De reden hiervoor is dat een kredietkaart eigenlijk een lening is. De kredietkaartmaatschappij leent u namelijk het geld dat u aan de eind van de maand dient te betalen aan de kredietkaartmaatschappij. Bovendien heeft u vaak de mogelijkheid om het bedrag later gespreid terug te betalen. In dat geval verstrekt de kredietkaartmaatschappij u in feite een doorlopend krediet. U zult ook voor uzelf dienen na te gaan hoeveel uzelf verantwoord kunt lenen. Neem hierin uw eigen verantwoordelijkheid.

De aanvraagprocedure neemt meestal minimaal 2 weken in beslag. Uiteindelijk krijgt bijna iedereen bericht, maar soms duurt het helaas wat lang. Dit komt omdat kredietkaartaanbieders een lange procedure hanteren voor nieuwe klanten.
Als u snel een kredietkaart wilt hebben dan is dat wel mogelijk, maar nooit binnen 1 week. Neem contact op met uw kredietkaartaanbieder en geef aan dat er sprake is van "spoed".

Meer FAQs