Home » Nieuws » Vanaf 10 september is VTM HD beschikbaar op Belgacom TV

Vanaf 10 september is VTM HD beschikbaar op Belgacom TV


Op 14 april van dit jaar lanceerde Belgacom TV haar aanbod van hoge defininitietelevisie: video's op aanvraag en 7 tv-zenders in hoge definitie (HD), met extra scherp beeldformaat en een uitstekende geluidskwaliteit. Vandaag zijn er al 14 zenders in het aanbod, waaronder nu ook de programma's van vtm.

De kijkers hebben vooral tijdens de Olympische spelen kunnen genieten van grotere, scherpere en zuiverdere beelden en betere geluidskwaliteit, eigen aan HD.

Belgacom TV in hoge definitie

Zes maanden geleden startte Belgacom TV met haar aanbod in hoge definitie, een beeldkwaliteit die vijfmaal scherper is dan de huidige digitale televisiebeelden en een uitstekende geluidskwaliteit.

Het HD-aanbod van Belgacom TV bestaat uit televisiezenders en video op aanvraag. Belgacom TV startte zes maanden terug met 7 tv-zenders in haar HD-boeket: Discovery, Disney Cinemagic, Exqi, HD1, History, Melody Zen en Luxe TV.

Sindsdien zijn er 7 HD tv-zenders bijgekomen:

* Belgacom 11 (3 voetbalwedstrijden per week in HD)
* Eén (VRT)
* Eurosport HD
* National geographic HD
* TF1 HD
* France 2 HD
* en vanaf 10/9: de programma's van vtm HD

Dit aanbod zal de komende maanden verder worden uitgebreid. Daarnaast kan men alleen bij Belgacom TV terecht voor een steeds groeiend aanbod inzake video op aanvraag: er zijn in HD-kwaliteit al meer dan 70 speelfilms, documentaires en concerten beschikbaar in Vlaanderen en Brussel, meer dan 40 in Wallonië. Op dit aanbod in HD heeft Belgacom TV de exclusiviteit.

Tegen het einde van het jaar zou de HD-bedekking 65% van de Belgische bevolking bedragen.

Concreet

Vandaag kan al meer dan 50% van de Belgische bevolking Belgacom TV krijgen in hoge definitie, en 60% van de klanten van Belgacom TV.

De klant moet beschikken over een HD-televisietoestel en een HD-decoder. Het HD-model is trouwens sinds een aantal maanden het standaardmodel voor iedereen en de huur bedraagt voor alle decoders 6 euro per maand. Men kan de decoder ook aankopen voor 199 euro. In september is de eenmalige migratiekost van 50 euro gratis, ook voor bestaande Belgacom TV-klanten, die nog niet over de juiste apparatuur beschikken.

De zenders van het HD-boeket kan men gratis bekijken tot 19 november, de video's op aanvraag in HD zijn beschikbaar vanaf 5,5 euro per video.

Bron TV-VisieLees meer Nieuws