Home » Nieuws » BNP Paribas Fortis verlaagt spaarrentes

BNP Paribas Fortis verlaagt spaarrentes


Voor het eerst sinds mensenheugenis zakt de basisrente op de spaarboekjes onder 1 procent. Martkleider BNP Paribas Fortis verlaagt als eerste van de grootbanken de rentes op zijn spaarrekeningen. Een klassiek spaarboekje brengt nog 1 procent (0,75% basisrente + 0,25% getrouwheidspremie) op.

Als reden voor de renteverlaging verwijst BNP Paribas Fortis naar de aanhoudende historisch lage rente die zowel de Europese Centrale Bank (ECB) als de Amerikaanse Federal Reserve hanteren.
Globaal genomen verlaagt BNP Paribas Fortis de basisrentes met 0,2 tot 0,25 procentpunt. De getrouwheidspremies blijven gelijk. Bij Fintro, een netwerk van zelfstandige bankagenten van BNP Paribas, zijn er gelijkaardige dalingen.

BNP Paribas Fortis is goed voor bijna een kwart van de markt van spaarboekjes, zo bleek nog in januari.

Andere banken
De voorbije dagen kondigden al verschillende kleinere banken (zoals Europabank, BKCP en Banca Monte Paschi Belgio) daling van de spaarrentes aan. Belfius laat weten later deze week een beslissing te nemen.

KBC zal voorlopig de rentes op spaarboekjes niet aanpassen. "Momenteel hebben wij geen plannen voor rentewijzigingen op de spaarrekening, maar we volgen uiteraard de marktomstandigheden nauwgezet op", zo reageert KBC.

Naast enrgie en telecom vergelijkt Aanbieders ook spaarboekjes. Kom hier te weten bij welke bank u de hoogste spaarrentes krijgt.
Lees meer Nieuws