NIBC Direct is een internetspaarbank van Nederlandse origine die uitstekende spaarproducten biedt. Transparantie en gebruiksgemak zijn daarbij altijd het uitgangspunt. NIBC Direct doet niet mee aan tijdelijke instaprentes, maar geeft u simpelweg altijd een toprente. Altijd. Niet alleen als u een nieuwe klant bent, maar ook lang daarna. Iedereen krijgt dezelfde sterke rente, dat is toch gewoon eerlijker?

Geschiedenis en achtergrond

NIBC Direct is onderdeel van NIBC Bank N.V. (NIBC), een gevestigde Nederlandse bank. NIBC is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Uw spaargeld valt daarmee onder het nederlandse depositogarantiestelsel.

In 1945 is NIBC opgericht door de Nederlandse overheid voor de financiering van de naoorlogse wederopbouw. Zij is voortgekomen uit de Maatschappij tot Financiering van Nationaal Herstel.

De naam van deze maatschappij werd in 1971 veranderd in De Nationale Investeringsbank. De bank werd in 1999 overgenomen door de pensioenfondsen ABP en PGGM, en omgedoopt tot NIB Capital N.V.

In 2005 kocht een consortium van internationale financiële instellingen en investeerders, samengebracht door J.C. Flowers & Co, alle uitstaande belangen. NIBC Holding N.V. werd gevormd. Vervolgens is de naam veranderd in NIBC Bank N.V. Meer over de specifieke expertise en sectoren van NIBC Bank N.V. kunt u vinden op http://www.nibc.com/.

 Klantendienst NIBC Direct

Klantendienst NIBC Direct
Wetenschapsstraat 41
1040 Brussel
Tel 0800/63.500