Home » Internet » Vraag & Antwoord » Raw Copper

Raw Copper


Met een "raw copper" (koperpaar) lijn kunt u over een adsl-abonnement beschikken, zonder dat het nodig is om een actieve Belgacom telefoonlijn te hebben. Eigenlijk is "raw copper" een perfect alternatief voor die klanten die geen nood hebben aan een vaste lijn waarmee ze kunnen bellen (opgelet, VoIP op raw copper is wel mogelijk).

Hieronder geven wij u graag even de voor- en nadelen van een "raw copper":

Voordelen:

* U hoeft geen splitters te installeren.
* Uw internetprovider is uw aanspreekpunt voor zowel de "raw copper" lijn als voor uw adsl-abonnement.
* Door gebruik te maken van "raw copper" sluit u uit dat mogelijke problemen in de lokale telefooncentrale, adsl-problemen bij u zouden veroorzaken.
* Een adsl-abonnement op "raw copper" is vlugger geactiveerd dan een adsl-abonnement op bvb. een Discovery Line of een Classic telefoonlijn. De activatie van een "raw copper" kan gelijktijdig met het adsl-abonnement gebeuren.
* Stabiliteit:
Met een "raw copper" lijn zal niet meteen de kwaliteit van het signaal drastisch verbeteren, MAAR een aantal factoren, die storingen kunnen veroorzaken, zijn door het gebruik van een "raw copper" lijn alvast overbodig:

  • Er is geen telefoonsignaal op een "raw copper" lijn;
  • Er zijn geen splitters nodig;
  • Er zijn geen telefoontoestellen die aangesloten worden.

Nadelen:

* Een "raw copper" lijn kan niet mee verhuisd worden (in tegenstelling tot een telefoonlijn met telefoonnummer dat aan de klant wordt toegewezen, wordt een "raw copper" lijn toegewezen aan de locatie/adres waar u op dat moment woont).Meer FAQs