Home » Internet » Vraag & Antwoord » Ik heb ADSL en wil naar een andere ADSL provider

Ik heb ADSL en wil naar een andere ADSL provider


Overstappen van ADSL naar ADSL

Overstappen van ADSL provider A naar ADSL provider B is in principe redelijk gemakkelijk omdat u reeds beschikt over een vaste telefoonlijn. Belangrijkste element waar u dan ook rekening mee dient te houden is het contract.

Het contract

Controleer eerst de opzegperiode van het contract bij de oude provider. Alle providers in België hanteren momenteel een minimum afname van 1 jaar. Opzeggen binnen die periode kan, maar u zal het resterend bedrag aangerekend worden.
--> Maar de nieuwe telecom wet biedt de klant de vrijheid om na 6 maanden een einde te stellen aan zijn contract met eender welke telecomoperator zonder dat hij hiervoor een schadevergoeding moet betalen.

Kan u meteen opzeggen? U bent reeds meer dan 1 jaar klant bij de oude provider? Dan raden we aan om eerst een aanvraag in te dienen bij de nieuwe internet provider voor u de oude opzegt. Zo voorkomt u dat u mogelijk een aantal dagen, en soms zelfs weken, zonder internet zit. Wacht maw. met uw opzeg totdat uw nieuwe ADSL-aansluiting volledig operationeel is.

Houd verder ook rekening met eventuele koppeldiensten die aan het contract vasthangen, ook deze zullen worden gedeactiveerd.Meer FAQs