Het besparingsboekje van Ella en Levi
Posted on 28/08/2018 by Anke
Bespaarboekje Aanbieders.be

Elke maand bekijken we de huishoudrekening van een Vlaams gezin en bekijken we of het gezin besparingen kan doen door over te stappen naar de voordeligste leverancier voor hun persoonlijk verbruik. Deze maand nemen we het huishoudboekje van Levi en Ella ander de loep.

Mats is klaar voor het nieuwe schooljaar! En u?

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Mats (8 jaar) ziet het helemaal zitten en kan niet meer wachten om zijn nieuwe pennen te testen. Zijn papa en mama daarentegen, zien het niet zo zitten. Want die nieuwe rugzak, pennenzak, pennen en potloden zorgen voor extra kosten. En dan hebben we het nog niet gehad over de plezante schooluitstapjes.

We nemen een kijkje in het huishoudboekje van Levi en Elle, de ouders van Mats. Hoe komen zij de maand rond? Hoe pakken ze het nieuwe schooljaar aan? En voornamelijk: hoe besparen zij op vaste kosten?

Even voorstellen …

Levi (36 jaar) en Ella (34 jaar) stapte 10 jaar geleden in het huwelijksbootje en hebben een pracht van een zoon die de naam Mats kreeg. 4 jaar geleden verhuisde ze van een appartement naar een rijhuis. Dit was een enorme investering als jong gezin. Maandelijks betalen we € 1.200,- om de lening af te lossen. De lening die we betalen, autoverzekeringen, energie, tv, gsm abonnementen, eten en ons maandelijks uitje naar de zee zorgt ervoor dat we een vaste maandelijkse kost hebben van € 2.300,-. We hebben beide een vaste bediende job waardoor we een gezamenlijk inkomen hebben van € 3.600,-. Aanbieders.be helpt Levi en Ella met besparen, zodat zij ook helemaal klaar zijn voor het nieuwe schooljaar.

Back to school

“Ik zie het nieuwe schooljaar zeker zitten, eindelijk rust (lacht)! Nee, Mats is een schat van een kind en ik heb totaal geen last met hem. Maar wanneer ik aan al die extra kosten denk, krijg ik het spontaan warm”, vertelt Ella. Een nieuw schooljaar betekent een nieuwe boekentas, schrijfgerei, mappen, turnkledij en zoveel meer. Deze kosten kunnen gemakkelijk oplopen tot € 350,- . Maar een nieuw schooljaar betekent ook dat Mats weer zijn vrienden terug ziet en omdat Mats graag voetbalt, hebben Levi en Ella beslist om Mats ook in te schrijven bij een lokaal voetbalclub. Het nieuwe seizoen kost ongeveer € 500,-. Lidgeld, voetbalschoenen en natuurlijk de outfit van zijn favoriete ploeg Real Madrid.

Van rockband naar papa

Tien jaar geleden speelde Levi in een plaatselijke rockband én wat was hij goed. Door de komst van Mats heeft hij zijn rockband ingeruild voor het vaderschap. Zingen voor een groot publiek doet Levi niet meer, maar elke morgen zingt hij onder de douche luidkeels met de muziek mee. “Ondanks mijn afgesloten muziekcarrière, ben ik nog steeds graag bezig met muziek. Mijn abonnement op Spotify is heilig voor mij, net als mijn mobiel internet”, aldus Levi. Dagelijks brengt Levi heel wat uren in zijn auto door voor zijn werk, daarom vindt hij het belangrijk dat hij naar zijn favoriete playlists kan luisteren. Levi: “we bellen altijd mobiel of via het internet, daardoor hebben we geen nood aan een vaste telefoonlijn. En omdat oma Carine vorige maand een GSM heeft gekregen voor haar verjaardag, is dit ineens ook goed meegenomen.” Momenteel betalen Levi en Ella elk 35 euro voor hun mobiel abonnement, met voldoende data om muziek te streamen natuurlijk.

Games of Thrones

Om even te ontkomen aan alle werkstress, spenderen Levi en Ella hun avonden voor de televisie. Levi kan zich helemaal ontspannen door het zien van een spannende film en een groot pak chips, én Ella kijkt wel eens graag naar een Amerikaanse serie. Daarvoor hebben ze al een enige tijd digitale TV, met een ruim aanbod aan films en series. Zo kunnen Levi en Ella de meest recente topfilms en internationale series onbeperkt bekijken, zonder een extra kost uit te geven aan het huren van bijkomstige films of series. Elke maand besteden ze aan internet en digitale TV een budget van € 87,39.

Eco

Levi en Ella zijn ecologisch ingestelde mensen en vinden het belangrijk om hun verbruik te drukken. “Ik let er steeds op alle toestellen niet op stand-by te zetten, maar ze volledig uit te schakelen. Daarbij hebben wij de gewoonte opgebouwd om alle opladers steeds uit het stopcontact te halen na gebruik”, vertelt Ella. Levi vult aan: “Dit voorjaar hebben we ook alle lampen vervangen door spaarlampen.”  Maandelijks betalen Levi en Ella nu een voorschot van € 183,18 voor elektriciteit en aardgas. Naast de besparingen die Levi en Ella doen, kunnen ze uiteraard nog meer besparen op de energiekosten door over te stappen.

Het Aanbieders.be besparingsboekje

Nu dat we alle maandelijkse kosten voor energie, telefonie, internet en TV gekend zijn, kunnen we bekijken of ze bij de voordeligste leveranciers zitten voor hun huidig verbruik. Door een vergelijking te maken op onze handige vergelijkingstool zien we dat Levi en Ella € 240,- kunnen besparen per jaar op hun mobiel abonnement als ze overstappen naar een andere operator. Zoals eerder gezegd besteden Levi en Ella elke maand € 35,- aan hun abonnement, met 4 GB, onbeperkt bellen en sms’en inbegrepen. Het huidige aanbod van Base is momenteel veel voordeliger voor hun. Daar betalen ze beide € 25,- voor 6 GB mobiele data, onbeperkt sms’en en 300 belminuten. Voor Internet en TV kunnen ze maar liefst € 258,- besparen en op hun energiefactuur € 445,20. Omdat de verschillende contracten verouderd waren, hadden Levi en Ella geen recht meer op promoties en kortingen. Door over te stappen worden ze nieuwe klant bij de voordeligste leverancier en kunnen ze genieten van alle welkomspromo’s. Als we de besparingen optellen kan het gezin € 943,20 besparen op een jaar. ”Deze besparing compenseert de extra kosten voor het nieuwe schooljaar en voetbalseizoen. En houden we nog € 100,- over om samen iets leuks te gaan doen” besluit Ella. Besparingsboekje

Om je bezoek aan onze website persoonlijker en makkelijker te maken, gebruikt onze website cookies. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.
Got it!